Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčí: Budu hrát na 110 procent, zázraky ale nečekejte

Praha - Hokejový útočník David Krejčí se stal třetí zámořskou posilou extraligových Pardubic, kterým se nevydařil start do nové sezony. Úřadující mistři jsou předposlední a představitelé klubu i fanoušci věří, že loňský vítěz Stanleyova poháru s Bostonem Východočechům při výluce v NHL pomůže k rychlé cestě vzhůru tabulkou. "Doufám, že neočekávají nějaké zázraky. Samozřejmě že se budu snažit odehrát 110 procent. Nechat na ledě všechno a snažit se získat co nejvíce bodů pro Pardubice za tu dobu, co tady budu," řekl Krejčí po příletu do Prahy.

David Krejčí
zdroj: ČT4

Rodák ze Šternberka přiletěl v podvečer po téměř celodenním cestování, které se oproti původnímu plánu protáhlo o čtyřhodinovou zastávku v Mnichově. "Cesta byla dlouhá. Až na zrušení letu v Mnichově to ale nebylo tak úmorné," řekl Krejčí, jenž z Bostonu odletěl ve středu večer místního času. "Není to úplně ono, ale když jsem čekal na letišti, tak jsem se trošku prospal. Zas až tak unavený nejsem," řekl.

Pardubice by rády Krejčího nasadily již v pátek proti Vítkovicím. Rozhodne se ale až před samotným duelem. "Kdyby cesta proběhla v pohodě, tak bych si v pátek zatrénoval a vypadalo by to dobře (se startem). Teď ale budu muset počkat a rozhodnu se až před zápasem," uvedl Krejčí, který extraligu podle svých slov sledoval. "Zápasy jsem neviděl, protože to přes internet nešlo, ale vím, jak hrají kluci v Pardubicích a co se děje v celé extralize. Nejedu sem tak, že o ničem nevím," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
David Krejčí posílil Pardubice

O jeho služby měla zájem řada klubů, Krejčí se ale prakticky již v létě rozhodl pro Pardubice. I proto, že v týmu působí jeho kamarád Aleš Hemský, se kterým by měl nastupovat v jedné formaci. Začátek jeho angažmá se oddálil jen proto, že složitě řešil pojistku své smlouvy NHL. "Měl jsem dva otřesy mozku v kariéře a pojišťovně se nechtělo pojistit mě. Nešlo o částku, ale o to, že jsem pojištění vůbec neměl. Nakonec se to ale podařilo agentovi v Americe v pondělí vyřešit, tak jsme se spojili s Pardubicemi a vše se bleskově rychle dořešilo i tady," řekl.

Jak dlouho Krejčí v Evropě pobude, netuší. Konstatoval, že jednání mezi zástupci klubů a hráčské asociace nevypadají dobře. "Vím jen to, že tady budu hrát, dokud stávka neskončí. Nikdo neví, jak dlouho se nebude (v NHL) hrát," podotkl Krejčí. Výluku bere jako příjemné zpestření a poprvé v kariéře si bude moct zahrát doma v extralize. "Jestli se bude výluka táhnout trošku déle, tak o tom budu přemýšlet jinak. Teď jsem ale rád, že jsem tady a můžu si zahrát český hokej," uvedl.

Účastník olympijských her ve Vancouveru není jediným hráčem Bostonu, který do extraligy zamířil. Stejně se rozhodl finský brankář Tuukka Rask, který působí v Plzni, do Českých Budějovic se chystá kanadský obránce Andrew Ference. "Pokud budu hrát proti nim, tak by to bylo trošku divné. Ale zažil jsem to i na mistrovství světa," řekl Krejčí, jenž se plánuje se spoluhráči v Česku sejít, pokud se jim podaří sladit termíny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články