Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krejčí bodoval dvakrát, Boston ale prohrál s Detroitem

Ani branka a asistence Davida Krejčího nestačily Bostonu na úspěch v duelu s Detroitem. Bruins podlehli 2:4. Naprázdno tentokrát vyšel David Pastrňák a po třinácti zápasech skončila jeho bodová série, díky níž se dostal na první místo produktivity soutěže.

Utkání mezi Detroitem a Bostonem
zdroj: ČTK/AP autor: Carlos Osorio

Krejčí dal ve druhé minutě úvodní gól zápasu, když z pravého kruhu zamířil přesně k bližší tyči a skóroval podruhé v sezoně. Nejhorší tým NHL ale v dalším střídání vyrovnal a následně Robby Fabbri, jehož Detroit získal před dvěma dny výměnou se St. Louis, ozdobil debut v novém působišti dvěma trefami v přesilových hrách.

"Takový zápas mi moc pomůže. Celkově hráli všichni skvěle, hodně mi to usnadnili," uvedl Fabbri, který oprášil spolupráci s Tylerem Bertuzzim. "Je skvělé, že zase hrajeme spolu. Už v juniorech byl výborným střelcem, na jaře vyhrál Stanleyův pohár. Myslím, že to bude velká posila," uvedl Bertuzzi, který připravil Fabbrimu oba góly.

Filip Hronek se zhruba v polovině utkání za stavu 3:1 poprvé popral v NHL. Českému obránci ve službách Detroitu se nelíbilo, jak ho za brankou atakoval Brad Marchand a vyzval ho k bitce. Moc ran nepadlo a souboj ukončil Marchand tím, že zápasnickým chvatem povalil Hronka na led.

Naději Bostonu vrátil Patrice Bergeron, jenž ve 38. minutě tečoval střelu Toreyho Kruga od modré čáry. U této branky asistoval Krejčí a původně i Pastrňák - po revizi od NHL, která později určila za střelce Bergerona, Pastrňák o nahrávku přišel. Vzápětí třiadvacetiletý český útočník zahodil velkou šanci. Nejlepší střelec NHL měl před sebou odkrytou branku, ale zasáhl nataženou lapačku Jonathana Berniera.

"Věděl jsem, že tam je. Už bylo trochu pozdě, abych se přesunul, snažil jsem se proto jen pokrýt co nejvíc místa," popsal Bernier zákrok. "Nesrazilo nás to tak moc, jako to hlavně nakoplo je. Místo toho, abychom šli do kabin za nerozhodného stavu, věděli, že jejich gólmanovi to lepí a že mají šanci dotáhnout zápas do vítězného konce," řekl Cassidy.

Pastrňákovi nebylo přáno ani ve třetí třetině, jeho střela se zastavila na břevnu. Výhru Detroitu, který v předchozích 13 zápasech získal jen tři body, zpečetil trefou do prázdné branky Anthony Mantha. "Podali jsme výborný týmový výkon. Všichni táhli za jeden provaz, každý dřel a rozhodly přesilovky," uvedl Bernier.

O jediný gól vede Pastrňák tabulku střelců a při shodném počtu bodů i produktivitu NHL před Leonem Draisaitlem, který pomohl Edmontonu jednou brankou k výhře 4:0 nad New Jersey. Oilers rozhodli třemi góly v rozmezí 22. až 37. minuty. První čisté konto v sezoně udržel díky 29 zásahům Mikko Koskinen, který se v 50. minutě vytáhl i při teči Pavla Zachy.

Winnipeg potvrdil, že na Vancouver umí. Jets sice ještě v polovině utkání prohrávali, ale otočili na konečných 4:1 a oblíbeného soupeře porazili podeváté v řadě.

Výsledky NHL:

Detroit - Boston 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky: 12. a 22. Fabbri, 3. D. Larkin, 59. Mantha - 2. Krejčí, 38. Krug (Krejčí). Střely na branku: 32:28. Diváci: 19 515. Hvězdy zápasu: 1. Fabbri (Detroit), 2. Krejčí (Boston), 3. Bernier (Detroit).

Winnipeg - Vancouver 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky: 32. Roslovic, 37. Scheifele, 54. Connor, 59. Lowry - 27. J. T. Miller. Střely na branku: 35:33. Diváci: 15 325. Hvězdy zápasu: 1. Hellebuyck, 2. Connor, 3. Roslovic (všichni Winnipeg).

Edmonton - New Jersey 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky: 22. Draisaitl, 36. Haas, 37. Neal, 47. Chiasson. Střely na branku: 32:29. Diváci: 17 240. Hvězdy zápasu: 1. Koskinen, 2. Hopkins, 3. Persson (všichni Edmonton). 

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články