Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Křečovitá Slavia prohrála i v Kladně

Kladno - Hokejisté Kladna zvítězili ve 27. kole extraligy nad Slavií 3:1 a zabrali po třech zápasech bez bodu. Pražané si připsali už sedmou porážku za sebou. Rytíři se radovali ve vzájemných soubojích se Slavií teprve z druhé výhry z posledních 12 utkání.

Přitom začátek vyšel Slavii a po 115 vteřinách vedla. Ránu obránce Valacha vyrazil Chábera k volnému Vrdlovcovi, který svým prvním gólem v extralize zajistil hostům vedení. Vzápětí mohl vyrovnat Kaberle, který se po jednozápasové pauze způsobené problémy s třísly vrátil se sestavy Rytířů. Jeho pokus ale skončil na tyči.

Kladno se dočkalo ve 12. minutě. Lotyš Bajaruns projel celým kluzištěm a Hlaváč po jeho asistenci snadno překonal Furcha. V 17. minutě už domácí vedli. Patera zadovkou uvolnil Miloslava Hořavu, který zakončoval do odkryté branky.

Náskok mohli domácí ještě před pauzou zvýšit při trestech Skokana a Whartona, ale Slavii držel Furch. Rytíři se dočkali pojistky ve 32. minutě při Kolaříkově vyloučení. Patera vystřelil od modré čáry a jeho pokus tečoval za záda slávistického gólmana Rudovský.

Další šanci domácích měl Hlaváč, na druhé straně neuspěl Bednář. Ani v poslední dvacetiminutovce se herní projev Pražanů nezměnil. Středočeši velmi dobře bránili a vyráželi k nebezpečným brejkům. Slavia se v závěrečných minutách sice snažila zdramatizovat zápas, ale Rytíři cenné vítězství v poklidu uhájili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Slavia

Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Hlaváč (Bajaruns, Dalecký), 17. M. Hořava (Patera, Kuchler), 32. Rudovský (Patera, Kuchler) - 2. Vrdlovec (Valach, Wharton). Rozhodčí: Jeřábek, Čech - Jindra, Skopal. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 2 260.

Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, P. Hořava, Černošek, L. Procházka, Doudera - M. Hořava, Patera, Kuchler - Rudovský, Dragoun, Machač - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Eberle, Lukáč, Havlíček. Trenér: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Stránský (41. Klhůfek), Vrdlovec, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Zase jsme začali tradičně špatně a po nedůslednosti jsme brzy inkasovali. Oproti minulým utkáním jsme se však zvedli a již během úvodní dvacetiminutovky jsme dokázali vývoj zápasu obrátit. Od té doby jsme kontrolovali hru a měli lepší pohyb než soupeř. Dnes jsme vstřelili tři branky, na které zpravidla vyhráváme. Vítězství však nepřeceňujeme, víme, že jedna vlaštovka jaro nedělá, proto dál musíme na sobě pracovat, abychom dokázali bodovat i v dalších zápasech."

Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Začátek byl z naší strany dobrý, ale Kladno nás přehrávalo důrazem hlavně v osobních soubojích. Brzo obrátilo výsledek a my jsme se dostali do zápasu až v průběhu třetí třetiny, a to už bylo pozdě. Je pro mě záhadou, že v dnešním utkání jsme propadli v defenzivě, přestože v minulých utkáních, ve kterých jsme sice prohráli, naše defenziva pracovala dobře. Navíc máme obrovské problémy se střílením gólů a když se nedaří Bednářovi, tak v mužstvu není nikdo, kdo by se o branky postaral."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články