Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kovář zažil skvělou atmosféru i bolest. Myslel jsem, že nedochytám, prohlásil

Ačkoliv otřelý reprezentant, moc utkání před domácími fanoušky s národním týmem nezažil. Brankář Jakub Kovář často hrával na turnajích po Evropě a světě, právě proto si moc přál pro domácí přiznivce výhru proti Švédsku v holešovické areně při startu Turnaje Karjaly. V den výročí 110 let českého hokeje ale musel skousnout porážku 2:3 a bolest.  

Český brankář Jakub Kovář chytá puk v utkání se Švédskem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Kovář totiž pocítil nepříjemnost, kterou si protrpěl už v minulé sezoně. Ozvalo se mu zranění nohy. "Cítil jsem se úplně hrozně. Loni jsem měl dost nepříjemné zranění a teď se mi po půl roce vrátilo při rozbruslení. Po první třetině jsem si musel nechat napíchat něco do nohy, protože jsem vůbec nemohl stát na brusli. Už jsem byl připravený, že budu střídat, ale nakonec mi nohu injekce trochu umrtvila a byl jsem schopný to dochytat. Naštěstí doktoři byli zázrační a bolest odešla," oddechl si třicetiletý gólman, který míval problémy s kolenem.

Už byl připravený, že dokonce vystřídá po první dvacetiminutovce. Ovšem injekce zabrala. Jak to s ním bude dál pro duely ve Finsku? "Pokračovat budu určitě dál. Samozřejmě záleží, jak se ráno probudím. Když nebudu mít opuchlou nohu tak, že nebudu moct vůbec bruslit. Zas to nesmím přehnat," uvědomoval si Kovář, jelikož je stále v úvodu sezony.

V utkání si připsal 22 zásahů a za svá záda propustil tři kotouče. Nejvíc ho mrzí druhý gól Švédů z hole Nicka Sörensena. "Druhá branka padla z takové střely, která pořádně ani nebyla nebezpečná. Šla mi do břicha a tečoval ji do protisměru protihráč, nebo jestli to byl dokonce náš vlastní hráč? Zkoušel jsem to ještě hlavou něco s tím udělat," pokrčil rameny brankář rozjetého Jekatěrinburgu v KHL.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

Ve druhé části se ke zmiňované trefě Sörensena přidal za čtyři minuty ze samostatného úniku Jonathan Davidsson, což znamenalo nakonec rozhodující trefu. Češi už dokázali pouze snížit gólem Jana Koláře.

"Posledních deset minut jsem myslel jen na to, aby byli lidi spokojení po zápase. Těch utkání za nároďák doma jsem tolik nechytal a je to obrovský svátek, kdo to nezažil, pořád neví, co přesně to je. Škoda že takových zápasů není před domácími fanoušky víc, protože je to nejvíc, co může člověk ve sportu zažít," povídal Kovář.

Pochvaloval si i přístup od této sezony nového kouče reprezentace Miloše Říhy, který často sestupoval na střídačce až k hráčům. "Takhle jsem si ho přesně pamatoval. Proč ne? Jsou to emoce. Není jediný, který běhá dopředu. Měli jsme trenéry, kterým se vyčítalo, že vypadají, že tam jen stojí. Teď zas máme více impulzivního. Takhle to je a uvidíme, jaké to bude mít výsledky," dodala česká jednička pro úvodní díl Euro Hockey Tour.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články