Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kovář: Odehráli jsme dobré zápasy. Proti spoluhráčům bylo zvláštní hrát

České Budějovice – I když poslední zápas s Ruskem česká hokejová reprezentace nezvládla, opanovala domácí turnaj Euro Hockey Tour. Radost především z dobrých výkonů měl útočník Jan Kovář, i když ho mrzelo, že od vítězství nad Sbornou Čechy dělily jen vteřiny.

Jan Kovář po utkání s Ruskem
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Myslím si, že jsme odehráli dobré zápasy. Všichni jsme makali na 100 procent," řekl útočník Magnitogorsku. Po dnešní porážce s Ruskem byl trošku zklamaný. Přesto se nedomnívá, že by reprezentace prohrála kvůli spornému gólu. Ruskému vyrovnání na 3:3 totiž předcházela situace, kdy se jeden z hráčů soupeře ocitl v brankovišti.

"Vypadalo to asi tak, že náš hráč strčil hráče (soupeře) do brankoviště. A rozhodčí to uznali. Přiznám se, že jsem to úplně přesně neviděl, takže nemůžu situaci posoudit," uvedl Kovář. Dodal však, že třetí branka českého týmu patrně nebyla úplně v souladu s pravidly. "Bylo nás šest hráčů na ledě. To znamená, že na sporné situace v zápase to bylo 1:1," řekl.

Na zápas s Ruskem se mimořádně těšil. Je to soupeř, z jehož výběru zná Kovář prakticky všechny hráče ze svého působení v KHL. "Byl to pro mě zvláštní pocit," připustil Kovář po zápase.

A tak trochu výjimečnost duelu umocnil i fakt, že kapitáni obou týmů jsou klubovými spoluhráči. Českou reprezentaci vedl právě Kovář a tu ruskou pak Sergej Mozjakin. Oba nastupují v KHL za Metallurg. "Bylo to zajímavé, že to zrovna takhle vyšlo. Jakmile jsme se potkali na ledě, vždycky jsme na sebe něco houkli," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články