Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kovář: Norové mají dobrý tým, ještě hodně soupeřů potrápí

Paříž - Těžký boj s mimořádně houževnatým soupeřem, tak vypadalo utkání českých hokejistů na mistrovství světa proti Norsku. Při bezbrankovém stavu stačilo jediné větší zaváhání a Seveřané by slavili výhru. Byli jí blízko v závěru základní hrací doby, ale jediným střelcem duelu byl nakonec po 85 vteřinách prodloužení český útočník Jan Kovář.

Jan Kovář v utkání s Norskem
zdroj: ČT4 autor: Michal Kamaryt

"Byl to opravdu těžký zápas. Norové hráli hodně dobře organizovaně a čas pracoval pro ně. Při vyrovnanosti skupiny je to možná zlatý bod navíc. Norové mají dobrý tým a myslím, že potrápí ještě hodně soupeřů," řekl Kovář.

Opora Magnitogorsku v Kontinentální lize přiznala, že český výběr se dlouho hledal. "Ze začátku jsme nebyli dost hladoví, nebruslili jsme tak dobře. Kdybychom dali gól, asi by je to donutilo otevřít hru, ale až ve třetí třetině to z naší strany bylo, co jsme chtěli hrát. Skóre však bylo stále 0:0," uvedl Kovář.

Norové dokážou být nebezpeční, proto bylo třeba držet ostražitost v obraně na nejvyšší úrovni. "Bylo to o trpělivosti, nesměli jsme vzadu hru moc otevírat. Bylo to ještě o to těžší, že se tady v Paříži celkově oteplilo, i v hale bylo teplo a led byl těžší," podotkl Kovář.

Krušnou chvilku si svěřenci kouče Josefa Jandače prožili v posledních minutách základní hrací doby. "'Krejča' (Krejčík) nešťastně upadl a byl tam norský brejk, Pavel Francouz to naštěstí skvěle chytil do lapačky, jinak jsme taky mohli odejít úplně bez bodu. S Finy to bylo jiné, tam jsme v závěru riskovali, ale tady jsme museli být ostražití," srovnával Kovář.

Vedle Francouze se právě on stal nakonec hrdinou díky vítězné trefě. "Celé to začalo tím, že Kuba Jeřábek odvedl super práci, když přebruslil hráče, který ho bránil. Dostali jsme se do přečíslení dva na jednoho. 'Pasta' (Pastrňák) měl pak dobrou šanci, už jsem ani nečekal, že mi to tam bude ještě dávat zpátky, ale držel jsem hokejku na ledě," popsal Kovář celou akci.

"Pak mi to 'Pasta' poslal, gólman puk chytil, ale odrazilo se mi to od nohy a puk se došoural za čáru. Sám jsem nevěřil, když se mi tam ten puk objevil, už jsem myslel, že odlétne někam do rohu, ale zastavil o mou brusli," dodal Kovář k upracované trefě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články