Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kovář má zánět kosti a mimo může být až měsíc, potíže hlásí i Mozík

Hokejová reprezentace se musí v dalším pokračování Turnaje Karjaly obejít bez zdravotně indisponovaných gólmana Jakuba Kováře a beka Vojtěcha Mozíka. Zatímco Kovář má zánět v noze a může být mimo hru až měsíc, Mozík má potíže se zády. "Prostě se to stalo a je to realita. Bartošák i Hrubec jsou připravení do branky nastoupit, velkou komplikaci v tom nevidím," řekl asistent trenéra Robert Reichel.

Je nám líto, video expirovalo.
Kovář kvůli zánětu v noze na Karjale končí, nahradí ho Bartošák

Třicetiletý brankář Jekatěrinburgu v KHL Kovář díky zásahu lékařů zvládl i přes potíže odchytat celý čtvrteční zápas proti výběru Tre kronor, který pro něho byl prvním reprezentačním vystoupením od loňského února.

Páteční trénink v pražské Tipsport Aréně už ale sledoval s ovázanou nohou a pohyboval se o berlích. Kvůli zánětu na levé noze u malíčku bere antibiotika a hrozí mu až měsíční pauza. V sobotu proti Finsku tak bude chytat Patrik Bartošák a krýt záda mu bude Šimon Hrubec.

Kovářovi se vrátily dřívější problémy už před duelem se Švédy. "Cítil jsem se úplně hrozně, protože po tom, co jsem měl loni dost nepříjemné zranění, tak se mi dnes po půl roce vrátilo po rozbruslení. A po první třetině jsem se musel nechat napíchat injekcemi, protože jsem nemohl stát na bruslích. Naštěstí byli doktoři zázrační a bolest odešla," prozradil Kovář.

Zvažoval dokonce, že po první třetině odstoupí, ale nakonec duel zvládl. "Rozjelo se to před zápasem, já do toho chtěl jít. Čekal jsem, že to odejde. Bohužel se vše v první třetině ještě zhoršilo, už jsem byl připravený, že budu střídat. Naštěstí mi injekce nohu umrtvila, tak jsem si řekl, že budu pokračovat dál," dodal Kovář.

Pětadvacetiletý Mozík se zranil v průběhu duelu se Švédskem a kouč Říha již krátce po utkání připustil možnost, že ve výpravě na sever Evropy kvůli potížím se zády nebude.

Národní tým nyní míří do Helsinek, kde se bude výběr kouče Miloše Říhy staršího snažit odčinit úvodní pražskou porážku 2:3 se Švédy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články