Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Kovář má opět problémy s rukou, chybět bude několik týdnů

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic se budou muset v krátkém čase opětovně obejít nějakou dobu bez brankářské jedničky Jakuba Kováře. Opora Jihočechů si při rozbruslení před úterním soubojem 5. kola extraligy se Spartou obnovila zranění pravé ruky.

Reprezentačního gólmana, který se letos na mistrovství světa ve Stockholmu a v Helsinkách podílel na zisku bronzu, čeká znovu nucená pauza kvůli únavové zlomenině. Již před startem sezony měl ruku měsíc v sádře. "Nyní to opět vypadá na několik týdnů," potvrdil českobudějovický kouč Peter Draisaitl.

Než naskočil čtyřiadvacetiletý Kovář do nového extraligového ročníku proti Liberci ve 3. kole a pak hned v Pardubicích, byl jeho posledním vystoupením souboj na ledě švédské Luley v rámci European Trophy 17. srpna. Mezitím se v brance střídali zkušený Lukáš Sáblík a talentovaný Pavel Kantor.

Právě Kantor sezonu zahájil a při nečekaných problémech týmové jedničky trenéři proti Spartě nasadili Sáblíka, který měl více klidu na přípravu před zápasem. Na tuto dvojici chtějí Jihočeši spoléhat i během Kovářovy absence. "Žádného jiného brankáře za současné situace angažovat nebudeme. Nevidíme k tomu důvod. Máme svou trojici brankářů," řekl sportovní manažer klubu Petr Sailer.

V uplynulých dvou sezonách nastoupil Kovář ve všech extraligových duelech Mountfieldu. Jasná jednička Jihočechů za tu dobu nechyběla ve 115 utkáních včetně play-off za sebou. Na světovém šampionátu se Kovář dělil o místo v brance s Jakubem Štěpánkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články