Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Kovář: Chyběl nám zabijácký instinkt z prvního zápasu, dali jsme soupeři šanci

Plzeň nenavázala ve druhém čtvrtfinále play-off extraligy na vysokou výhru nad Olomoucí z prvního duelu série a poté, co ztratila dvoubrankové vedení, prohrála 2:3 v prodloužení. Podle elitního útočníka Západočechů Jana Kováře začal hrát jeho tým po dobře odehraných čtyřiceti minutách příliš pasivně a o obrat si koledoval.

Jan Kovář v utkání s Olomoucí
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Pod kontrolou jsme to moc neměli. Trošku jsme zalezli a přestali hrát. Chyběl nám instinkt zabijáka z prvního zápasu, abychom víc gólově odskočili. Ten jsme neměli a to rozhodlo," řekl Kovář.

Indiáni vedli po 12 minutách hry 2:0, krátce po zahájení třetí třetiny ale inkasovali kontaktní branku a olomoucký tým převzal iniciativu.

"Měli jsme se víc tlačit do třetího gólu a trochu uklidnit hru. To se nám vůbec nepodařilo. Dali jsme soupeři šanci a on toho využil. Potom už bylo pro nás těžké se do toho znovu dostat," uvedl osmadvacetiletý centr elitního plzeňského útoku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále play-off Plzeň - Olomouc

Podcenění soupeře po pondělní výhře o sedm branek zkušený reprezentant popírá. "Byli jsme dobře připravení, nic jsme nepodcenili. Myslím, že jsme docela dobře začali. Potom jsme ale za stavu 2:0 byli herně jinde než včera," litoval Kovář výpadku ve třetí třetině.

Přes nečekanou prohru zůstávají Západočeši favoritem série. "Musíme si z toho vzít spíš ponaučení. Je to náročný hokej plný soubojů a myslím si, že to tak bude až do konce. Je to play-off, tak se to hraje," řekl písecký rodák.

"Je to 1:1 na zápasy a pojedeme do Olomouce vyhrát třetí zápas," prohlásil Kovář bojovně před pátečním utkáním na ledě Olomouce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články