Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kousal: Parádní víkend, ale pořád jsme poslední. Musíme porážet i týmy okolo nás

Pardubice mají za sebou nejpovedenější dvojzápas v dosavadním průběhu sezony. Den po výhře nad Spartou vyzrály i na Brno, které přehrály 6:2. Na šestibodovém zisku má velký podíl první útok Dynama. Robert Kousal se proti Kometě blýskl pěti kanadskými body za gól a čtyři asistence.

Robert Kousal se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Nechtěl bych to nějak zveličovat, pořád jsme poslední, každopádně šest bodů proti takhle silným soupeřům je parádní výsledek," hodnotil Robert Kousal cenná vítězství nad Kometou a Spartou.

Pardubice díky povedenému dvojzápasu ztrácejí ze 14. příčky na své soky, Litvínov a Vítkovice, jen tři body, navíc mají ještě jedno utkání k dobru.

Podobně vydařený zápas jako s Brnem diváci v Pardubicích dlouho nepamatují. "Hráli jsme tak, jak jsme chtěli hrát celou sezonu, bohužel se nám to dosud nedařilo," krčil rameny Kousal.

Není ani překvapením, že takto vysoká výhra přišla zrovna v zápase s favorizovaným Brnem. "Ukazujeme, že proti týmům z horní poloviny tabulky hrát umíme. Teď ještě musíme zvládnout přehrávat týmy kolem nás."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Brno

Devětadvacetiletý centr se pod výhru podepsal pěti kanadskými body za gól a čtyři asistence. "Od nás jako prvního útoku se samozřejmě góly čekají a teď jsme je konečně dali. Každý zápas se taháme se soupeřem, je to vyrovnané, takže se tolik bodů sbírat nedá," vysvětloval hokejista, který působil i v Rusku, Švýcarsku a Švédsku.

Tři góly Kousal přichystal pro slovenského útočníka Radoslava Tybora. Právě jejich spolupráce je pro Dynamo klíčová.

"Rado Tybor je výborný střelec a super hráč. Myslím, že už si konečně sedáme tak, jak to mělo být od začátku sezony. Nemyslím si, že bychom doposud hráli nějak špatně, ale teď už je to ideální," kvitoval Kousal.

I přes dvě výhry za sebou se v zákulisí klubu hovoří o možné výměně trenéra Radka Bělohlava. Jeho konec opakovaně žádají i fanoušci Dynama.

"O té situaci víme, ale když jdu na led, tak nepřemýšlím nad tím, kdo je trenér, soustředím se jen na svůj výkon," podotkl diplomaticky Kousal, který má po povedeném večeru na svém kontě v této sezoně 20 bodů za osm branek a 12 asistencí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články