Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koukal se vrátí do extraligy v dresu Hradce Králové

Hradec Králové – Hokejisty Hradce Králové posílil centr Petr Koukal. Dalšími novými tvářemi jsou obránce Filip Pavlík z Litvínova, slovenský reprezentant Dominik Graňák a trio jeho krajanů - útočníci Lukáš Cingel a Tomáš Zigo se zadákem Mislavem Rosandičem.

Český hokejista Petr Koukal
zdroj: ČT sport

Čtyřiatřicetiletý Koukal, který jako kapitán dovedl Pardubice k titulům v letech 2010 a 2012, se vrací do extraligy po pěti letech. Ta strávil v KHL v Nižněkamsku, v Jokeritu Helsinky a poslední dvě sezony v Jekatěrinburgu. "Špičkového centra jsme hledali prakticky poslední dvě sezony. V loňském roce jsme tuto mezeru zacelili Andrisem (Džerinšem) a letos jsme chtěli tuto pozici ještě více zkvalitnit," řekl generální manažer Aleš Kmoníček.

"Sázíme na to, že Petr je výborný centr s obrovskými zkušenostmi, a pevně věřím, že bude i dalším lídrem do kabiny. I když byl o Petra velký zájem v extralize, vážím si toho, že svoje jméno spojí na další tři sezony s naším klubem," doplnil Kmoníček.

S lotyšským útočníkem Džerinšem se Mountfield dohodl na prodloužení kontraktu. "Jednání trvala delší dobu, ale všichni jsme rádi, že Andris zůstává. Skvěle zapadl do kabiny a dokázal, že je výborný centr. Pevně věřím, že se mu letos vyhnou zranění a jeho výkony budou ještě na vyšší úrovni," uvedl Kmoníček.

Na odchodu z Hradce Králové jsou naopak útočníci Rastislav Dej, Rudolf Červený, jenž by měl podle klubového serveru zamířit do KHL či do některé z evropských soutěží, nebo Tomáš Knotek. Jasno není u Kanaďana Alexandra Picarda. Z obrany nebudou pokračovat Američan Jake Newton a Stanislav Dietz, brankář Ondřej Kacetl odchází do Pardubic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články