Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koukal: První gól Liberce byl asi regulérní

Liberec - Kapitán hokejistů Pardubic Petr Koukal vzal první inkasovanou branku v třetím semifinálovém utkání na ledě Liberce při porážce 1:2 na sebe. Sporný okamžik ze 14. minuty po nahození Jana Víška a dorážce Jaroslava Kudrny, který sudí Milan Minář s Janem Hribikem řešili u videorozhodčího, vyvolal emoce. Koukal se po zápase zlobil hlavně na to, jak mu byla situace vysvětlena. 

Petr Koukal
zdroj: ČTK

"Od rozhodčích mi bylo oznámeno, že podle videa gól padnul za brankovou čáru dřív, než přijel liberecký útočník. Když strčil do našeho gólmana, už byl puk za brankovou čárou. Ale tak to nebylo, protože to udělal útočník, který tam vjel. Bylo to před betony, s pukem a s gólmanem do toho šťouchnul a puk dojel do brány," řekl Koukal. "Asi to byl regulérní gól. Růža (gólman Růžička) to nedržel, já jsem u toho stál. Gól platil, ale bylo to jinak. Na videu asi mají jiné záběry."

Je nám líto, video expirovalo.
Sporný gól Liberce

Koukala mrzelo, že mohl trefě sám zabránit. "Já jsem byl u toho, určitě to byla moje chyba. Místo útočníka jsem sledoval puk. Nepostavil jsem se před brankáře a nezablokoval ho," doplnil Koukal. "Trošku nás ten gól srazil dolů. Do té doby jsme hráli docela slušně, pak jsme šli trošku do útlumu a Liberec nás potrestal ještě dalším gólem. První třetina byla klíčová. Vyložených šancí jsme měli víc, a prohráli jsme ji 0:2."

Přes snahu se hosté dočkali jen snížení a podruhé v sérii prohrávají. "Liberec to dobře odbránil. Bohužel jsme neměli štěstí, ani deset vteřin před koncem, když tam Pincák (brankář Pinc) spadl. To tam mohlo padnout, ale asi jsme tomu štěstí nešli tak naproti. Je to velká škoda, ale zítra se hraje znova. Víme, že můžeme hrát s Libercem u nich doma, a snad zabojujeme," dodal Koukal.

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje změnila autora první branky Liberce, na žádost komise rozhodčích byla trefa připsána Jaroslavu Kudrnovi místo Janu Víškovi, asistence mají Víšek a Michal Bulíř. "Požádali jsme APK, aby změnili střelce z Víška na Kudrnu," řekl člen Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje Pavel Halas, který má na starosti extraligu. "Selhala komunikace videorozhodčího s rozhodčím. Videorozhodčí řekl, že puk byl v brance ještě před tím, než byla přerušená hra. Milan Minář pak podal špatné vysvětlení klubům," vysvětlil Halas šum mezi sudími.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články