Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Koučem hokejistů USA na MS bude Gordon

Colorado Springs - Hlavním koučem hokejistů Spojených států amerických pro květnové mistrovství světa v Německu byl jmenován Scott Gordon, který byl asistentem Rona Wilsona při cestě USA za stříbrem na únorových olympijských hrách ve Vancouveru i na loňském světovém šampionátu ve Švýcarsku. Gordonovými asistenty budou Todd Richards a Ron Rolston. Gordon je v NHL hlavním trenérem New York Islanders a Richards vede jako hlavní kouč Minnesotu. Rolston působí jako trenér v programu rozvoje v organizaci USA Hockey.

U týmu pokračuje také tvůrce kádru pro olympiádu, generální manažer Brian Burke a jeho asistent David Poile. Burke je prezidentem a generálním manažerem Toronta, pro nějž sezona v NHL skončila po základní části, Poile má stejné role v Nashvillu, který nastoupí v prvním kole play-off s Chicagem.

USA sehrají v Německu úvodní zápas. Bude rekordní?

Americký realizační tým ještě doplňuje asistent šéfa hokejových operací americké asociace Jim Johannson a s výběrem kádru pro světový šampionát budou pomáhat i další čtyři generální manažeři týmů NHL - Paul Holmgren z Philadelphie, Dean Lombardi z Los Angeles, Ray Shero z Pittsburghu a Don Waddell z Atlanty.



Mistrovství světa se uskuteční od 7. do 23. května a Spojené státy americké čeká v Gelsenkirchenu úvodní zápas na stadionu fotbalového Schalke, kde bude atakován světový rekord v návštěvě na jednom hokejovém utkání. V dalších zápasech v základní skupině D nastoupí USA v Kolíně nad Rýnem proti Dánsku a Finsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články