Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kouč Znojma po historickém finále: Skvělý výsledek. Nahoru chceme i příště

Znojmo - Hokejisté Znojma naplnili druhým místem v lize EBEL předsezonní cíl a dosáhli historického úspěchu. Přesto po prohře v šestém finále se Salcburkem zavládlo zklamání, neboť k titulu chyběl krůček. Stříbro je ale výzvou pro další sezony, kádr Orlů by měl až na malé výjimky zůstat pohromadě. "Je to skvělý výsledek. Možná si to uvědomíme až časem," řekl trenér Jiří Režnar.

Do Znojma přišel Režnar před třemi lety z polského Jastrzebie, kde rovněž dosáhl v tamní extralize na druhé místo. Před třinácti lety vedl Jihlavu a ve finále první ligy prohrál s Kladnem. "Znovu jsem skončil pod vrcholem, na trenérský titul stále čekám. Budeme pracovat na tom, abychom se v příští sezoně opět dostali nahoru," přeje si šestapadesátiletý kouč.

Rozhodující zvrat finálové série vidí ve čtvrtém duelu, který Znojmo na domácím ledě prohrálo 2:6. Přitom vedlo 2:1 na zápasy. "Ten den se nám nic nedařilo. Přitom jsme se na utkání pečlivě připravovali. Po naší prohře se Salcburk dostal na vítěznou vlnu, byl v herní pohodě. My jsme se už nevzpamatovali," vzpomínal Režnar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále EBEL Znojmo - Salcburk

Navzdory finálové prohře považuje sezonu za úspěšnou. "Od začátku letní přípravy loni v květnu jsme poctivě pracovali. V posilovně, na dráze, v lese. A následně na ledě. Celý realizační tým i hráči odvedli úžasnou práci, chtěli jsme se dostat na vrchol. Nepovedlo se to. Ale takový je hokej," uznal Režnar.

Orli měli svoji hru postavenou na kanadské opoře Coltonu Yellow Hornovi, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem soutěže. Doplňovali jej slovenští útočníci Roman Tomas a Peter Pucher. "Kolem těchto hráčů jsme měli postaveny nejúdernější pětky. Doplňovali je Martin Podešva s Radkem Čípem," doplnil Režnar.

Odvážný krok opustit české soutěže se Orlům vyplatil. Před sedmi lety vedení klubu přepustilo po deseti ročnících extraligu Kometě Brno. Dvě sezony v první lize ale nenaplnily očekávání, proto vedení před pěti lety využilo nabídku startovat v mezinárodní lize EBEL. Obava z úbytku diváků se nenaplnila. V posledním ročníku extraligy mělo Znojmo v základní části průměr 2699 diváků na zápas, v tomto ročníku přišlo do hlediště průměrně 3175 fanoušků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články