Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kouč Paleček zůstává v Karlových Varech

Karlovy Vary - Hokejisty Karlových Varů povede v příští sezoně za obhajobou extraligového titulu Josef Paleček. Brzy šedesátiletý kouč podepsal s klubem novou roční smlouvu. V mistrovském týmu zůstává i obránce Michal Dobroň, který prodloužil smlouvu až do roku 2013. Dvacetiletý slovenský útočník Rastislav Dej se dohodl na novém tříletém kontraktu.

"Udělal v Karlových Varech obrovský kus práce. O prodloužení smlouvy byl zájem na obou stranách," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk. Mistr světa z roku 1972 vystřídal před rokem u mužstva Energie Zdeňka Veneru a nejenže s ním dokázal zopakovat finálovou účast, ale po výhře 4:2 na zápasy nad pražskou Slavií získal pro klub první titul v historii.

U Západočechů zůstává i Dobroň s Dejem

Devětadvacetiletý Dobroň má za sebou šest sezon v karlovarském dresu. V dlouhodobé soutěži letos dal pět branek a na jedenáct gólů přihrál. V play off předčasně dohrál kvůli zranění z úvodního čtvrtfinále v Litvínově. "Byl o něj velký zájem v zahraničí i v české extralize, proto jsme velice rádi, že se rozhodl pro Karlovy Vary. Je to důrazný obránce s tvrdou střelou a bezesporu patří k hlavním oporám týmu," uvedl Vaněk na adresu odchovance Sparty, který hrál extraligu i za holešovický klub a Plzeň.

Dvacetiletý Dej, který pomohl loni k triumfu karlovarským juniorům, odehrál první kompletní sezonu v nejvyšší soutěži dospělých. "Po celý rok podával velmi dobré výkony. Pokud na sobě bude nadále poctivě pracovat, má před sebou velkou budoucnost. I proto jsme přistoupili k nové tříleté smlouvě, abychom si jej udrželi i pro příští sezony," řekl Vaněk.

V základní části nasbíral tři góly a šest asistencí, v play off přidal dalších šest kanadských bodů. Ve finále přihrál v rozhodujícím šestém utkání proti Slavii na vítězný gól Lukáši Pechovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články