Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kouč hokejových juniorů: Musíme dál pracovat

Calgary - Trenér českého juniorského týmu Miroslav Přerost byl po posledním zápase svých svěřenců na hokejovém mistrovství světa v Kanadě spokojený. Čeští mladíci svého soupeře ze Slovenska porazili bez větších problémů 5:2 a zajistili si tak po dvou předchozích šampionátech, na nichž hráli o udržení, konečné páté místo.

"Kdyby mi někdo řekl na začátku turnaje, že budeme pátí a budeme takový kousek od semifinále, tak bych trošku pochyboval," připustil v hodnocení celého představení na turnaji Přerost. "Ale na druhé straně jsme tady odehráli výborné zápasy, což jsme potvrdili i zápasem se Slovenskem a jednoznačně jsme to utkání vyhráli," doplnil.

Souboj s východním sousedem se pro české mladíky vyvíjel od začátku velmi dobře a Přerost výkon mužstva ocenil. "Věděli jsme, že v zápase se Slovenskem musíme být trpěliví. Slováci na turnaji prokázali, že umějí střílet branky, zejména z rychlých protiútoků. Ta trpělivost se nám vyplatila. Utkání jsme v podstatě rozhodli v první třetině," zhodnotil souboj o pátou příčku.

Plzeňský odchovanec Petr Straka si po zápase pochvaloval, jak český tým k souboji o páté místo přistoupil. "Pokud se nepletu, tak v první třetině to bylo v jednu chvíli asi 16:1 na střely. Dávali jsme branky a Slováky jsme v podstatě k ničemu nepustili," ocenil výkon mužstva.

Kouč Miroslav Přerost:

"O českém juniorském hokeji to nevypovídá nic, vypovídá to pouze o tomto týmu. Dobře víme, že náš mládežnický hokej má hodně problémů a musíme na nich dál pracovat."

Vystoupení českého týmu na šampionátu v Calgary a Edmontonu podle Přerosta celkově vyznělo spíše pozitivně. "Myslím, že celkově můžeme být spokojení, zanechali jsme tady dobrý dojem. Spousta hráčů je nyní v hledáčku kvalitních týmů," konstatoval Přerost.

Zatímco před rokem česká "dvacítka" bojovala o záchranu, tentokrát nebyla daleko bojům o medaile. Přerost to přikládá i velké pracovitosti hráčů, které do týmu vybral. "Bylo vidět, že hráči mají chuť na sobě pracovat, komunikovali spolu i s trenérským týmem, snažili se řešit i malé detaily. V tom to byl velký rozdíl oproti minulé sezoně," poznamenal Přerost.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hokejistů

Podle něj by přece jen pomalu končící šampionát mohl v něčem českému hokeji přispět. "Možná získáme zpět trochu respektu a zájmu soupeřů, který jsme v posledních letech ztratili. Pokud se nám díky tomu podaří navázat další mezinárodní kontakty ve všech věkových kategoriích, bude to pro další rozvoj hokeje velmi důležité," dodal Přerost.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články