Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kouč Hadamczik opouští Vítkovice. Povede reprezentaci?

Ostrava - Hokejový trenér Alois Hadamczik končí ve Vítkovicích, které dovedl ke stříbrným medailím. Hadamczik tak potvrdil záměr, který nastínil už před začátkem play-off. Sedmapadesátiletý kouč ještě nemá jasno o své budoucnosti, ale je jedním z vážných kandidátů na post reprezentačního trenéra po Vladimíru Růžičkovi. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje by se volbou nového trenéra měl zabývat v pondělí.

"To rozhodnutí ve mně uzrálo už dříve a nic se na něm nezměnilo. Nastala situace, že řada hráčů, ze kterých jsem tento tým budoval, je na odchodu. V tom, co jsme nastartovali, nejde pokračovat," řekl Hadamczik, který klub na vlastní žádost opouští po dvouletém působení. Vloni vypadl ve čtvrtfinále se Slavií, letos Vítkovice po osmi letech dovedl zase do finále a k cennému kovu.

O Hadamczika byl v průběhu sezony dlouho zájem v brněnské Kometě, která však po úspěšném boji o záchranu nedávno vyslovila důvěru Vladimíru Jeřábkovi. Tím přibyly dohady v hokejovém zákulisí, že by se mohlo schylovat k návratu Hadamczika na lavičku národního mužstva. "Ta šance tady je, s určitými kompetentními lidmi jsme se o této variantě bavili. Těší mě, že je moje jméno ve hře a uvidíme, jak to dopadne," řekl Hadamczik.

Reprezentaci vedl už v letech 2006 až 2008. Z olympiády v Turíně tehdy přivezl bronz a na následném mistrovství světa tým pod jeho vedením získal stříbro. Z funkce odešel před dvěma lety po neúspěšném čtvrtfinále se Švédskem na šampionátu v Kanadě a přesunul se do Vítkovic.

Vítkovice asi čeká konec jedné éry

Ostravský celek čeká horké léto. Hadamczik zdaleka nebude jediný, kdo tým vicemistra opustí. Spekuluje se také o Sičákovi, Kubošovi, Stehlíkovi, Kvapilovi, Štefankovi, Ujčíkovi, Krenželokovi či Hruškovi. Hráči jsou však do konce dubna pod platnými smlouvami a oficiálně mají zakázáno jednat s jinými kluby. "Podle toho, co jsem slyšel, kolik hráčů je tady ve Vítkovicích podepsaných, je to asi konec téhle party," naznačil ve čtvrtek po čtvrté finálové prohře s Pardubicemi obránce Vladimír Sičák, kterému končí roční hostování z Českých Budějovic.

Radost českých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Peter Lázár
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články