Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kouč Američanů: Chceme turnaj ukončit tím správným způsobem

Praha - Kouč amerických hokejistů Todd Richards po semifinálové porážce 0:4 s Ruskem přiznal, že nebude snadné motivovat hráče pro boj o bronz s českým týmem. Věří však, že se mu to podaří a USA zakončí povedené vystoupení na mistrovství světa ziskem cenného kovu. Stejně jako se to Američanům v Praze podařilo v roce 2004, kdy skončili třetí.

Todd Richards
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Valery Sharifulin

"Když usilujete o zlato a prohrajete, emocionálně je to těžké. Můj vzkaz hráčům je 'zapomeňte a nechte to za sebou', protože to pořád bude velký zápas a my máme příležitost ukončit ten turnaj dobře. Tím správným způsobem," řekl Richards.

"Jakožto zámořský tým jste na startu turnaje naprogramovaní tak, že budete usilovat o zlato, a když prohrajete takový zápas, je to těžké. I proto, že když v zámoří prohrajete sedmý zápas série, ať už je to ve Stanley Cupu, nebo na univerzitě, tak vám sezona končí," uvedl osmačtyřicetiletý kouč Columbusu v NHL.

"Není proto snadné takhle rychle přepnout, ale dobrou lekcí pro nás byl v tomto ohledu loňský olympijský turnaj v Soči, kde jsme prohráli semifinále s Kanadou," připomněl Richards jasnou porážku 0:5 v souboji o olympijský bronz s Finskem.

Ze semifinálové porážky byl zklamaný, ale zároveň byl moc hrdý na celý tým. "Jsem pyšný na všechny hráče za to, co tady předvádějí a jak hráli proti velmi silnému ruskému týmu. Dokázali ruské hvězdy ubránit 47 minut, když skákali do střel a hráli na hranici sebeobětování. Odvedli jsme skvělou práci a rozhodně to necítím tak, že by skóre 0:4 odpovídalo průběhu. Bylo to až do konce těsné utkání," řekl Richards.

Ocenil soupeře, který má po roce příležitost titul obhájit. "Musím týmu Ruska pogratulovat, protože odehrál skvělý zápas. Byl to výborný zápas, až do třetí třetiny to bylo 0:0, hrál se rychlý a fyzický hokej, oba celky měly šance, ale oběma také parádně chytali brankáři," uvedl Richards.

Američané svého soka dokonce přestříleli (35:30), ale gólman Sergej Bobrovskij byl bezchybný. Richards ho velmi dobře zná právě z Columbusu. "Už jsem Sergeje viděl v mnoha zápasech, takže vím, co umí. Je to skvělý brankář a sám dokáže týmu vyhrávat zápasy. Nebyl to úplně tenhle případ, ale chytal opravdu výborně," řekl kouč USA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články