Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kotalík vítězným gólem posílil naděje Calgary na play off

New York - Hokejista Aleš Kotalík vstřelil ve středečním utkání NHL vítěznou branku Calgary, které doma porazilo Phoenix 2:1. Český útočník, který v minulém zápase protrhl sedmnáct utkání trvající gólový půst, se prosadil v úvodu závěrečné třetiny, kdy zvýšil střelou z mezikruží na 2:0. Jeho tým se vítězstvím přiblížil v Západní konferenci osmému Coloradu na rozdíl dvou bodů.

Přitom se ještě před pěti dny zdálo, že Calgary ztrácí dech. Porážky s New Yorkem Islanders a Bostonem prohloubily jeho ztrátu na šest bodů. Následná vítězství s Washingtonem a nyní Phoenixem, tedy dvěma týmy ze špičky NHL, je ale vrátila zpět do boje. Cennými skalpy získali hráči Flames i patřičné sebevědomí, které budou chtít zužitkovat v pátek, kdy se představí na ledě svého přímého konkurenta v boji o play off v Coloradu.

Tomu se naopak v poslední době nedaří, k výhře jim tentokrát nepomohl ani gól Milana Hejduka, který v utkání s Anaheimem skóroval v pátém z posledních osmi utkání. Jeho trefa však pouze mírnila porážku 2:5. Hokejisté Avalanche měli ještě před dvěma týdny relativně pevnou pozici v elitní osmičce Západní konference, od té doby ale vyhráli jen jedno ze sedmi utkání a spadli na poslední postupové místo.

Vokoun dostal v zápase proti Buffalu šest branek

Ve Východní konferenci si situaci komplikují hokejisté Montrealu. Prohráli pět z posledních šesti utkání, přičemž ve středu podlehli doma Carolině 1:2. V tabulce se rázem ocitli na osmém místě a mají už pouhé dva body náskoku před devátou Atlantou. Přitom vstup do zápasu měl Montreal skvělý. Ujal se brzy vedení a v první třetině povolil hostům pouhé dvě střely. "Měli jsme spoustu vyložených šancí, které jsme neproměnili. Klidně to mohlo být 2:0 nebo 3:0 a zápas by se vyvíjel úplně jinak," litoval český útočník Tomáš Plekanec. K obratu hostů pomohl nechtěně Roman Hamrlík. Český obránce se snažil vypíchnout puk unikajícímu Brandonu Sutterovi, jenže hostující útočník i přes jeho zákrok stihl zakončit a Hamrlík v pádu nešťastně dorazil puk do branky.

Naděje Floridy na účast ve vyřazovacích bojích už je pouze v hodně teoretické rovině. Po prohře v Buffalu 2:6 ztrácejí Panthers šest utkání před koncem deset bodů. Všech šest gólů inkasoval Tomáš Vokoun, jenž v zápase čelil 41 střelám. Předpokládaná česká jednička na mistrovství světa si s týmem mnoho radosti neužívá, neboť v žádném ze svých posledních šesti startů nedovedla Floridu k vítězství. Jedním gólem korigoval prohru Michael Frolík, Rostislav Olesz kvůli zranění ruky nenastoupil.

Výsledky zápasů NHL:

Buffalo - Florida 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

Branky: 10. Pominville, 19. Kennedy, 30. Gerbe, 33. Mair, 48. Ennis, 49. Tallinder - 2. Taffe, 42. Frolík. (Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Floridu celé utkání, inkasoval 6 branek ze 41 střel a úspěšnost zásahů měl 85,37.) 

Montreal - Carolina 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky: 9. M. Bergeron - 24. Sutter, 43. E. Staal. 

Pittsburgh - Tampa Bay 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) 

Branky: 17. Stamkos, 21. Downie. 

Minnesota - Chicago 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) 

Branky: 19. a 46. Kopecký, 30. Eager, 55. Toews. 

Dallas - San Jose 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) 

Branky: 2., 39. a 40. Ott, 11. Eriksson, 33. Sutherby - 3. Couture. 
     
Colorado - Anaheim 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Branky: 34. Hejduk, 54. Tucker - 16. Eminger, 20. S. Koivu, 40. S. Niedermayer, 43. Selänne, 54. J. Blake. 

Calgary - Phoenix 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)    

Branky: 35. Bourque, 44. Kotalík - 54. Stempniak.

Hráči Anaheimu
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články