Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kotalík se stal novou posilou New Yorku Rangers

New York - Český hokejový útočník Aleš Kotalík podepsal v zámořské NHL tříletou smlouvu s vedením New Yorku Rangers. Za dané období si vydělá bývalý hráč Edmontonu celkem devět milionů dolarů. Bronzový medailista z olympijských her v Turíně je další výraznou útočnou posilou Jezdců, kterou ulovili na trhu s volnými hráči. Před týdnem podepsal s klubem z Manhattanu lukrativní pětiletou smlouvu Slovák Marián Gáborík. Informace přinesla televizní společnost TSN.

Český reprezentant byl po uplynulé sezoně volným hráčem, neboť mu s koncem června vypršela smlouva na 2,5 milionu dolarů ročně. Poslední ročník prestižní soutěže rozdělil třicetiletý Kotalík mezi dva kluby. Na začátku března se totiž v rámci NHL vůbec poprvé stěhoval, když ho Buffalo vyměnilo po více než pěti sezonách do Edmontonu.

Rodák z Jindřichova Hradce si v celkem 75 zápasech připsal 43 bodů díky 20 přesným zásahům a 23 asistencím. Jeho maximem stále zůstává výkon z ročníku 2005/06, kdy zaznamenal 62 bodů z 82 utkání. V NHL má 164. hráč draftu 1998 na kontě celkem 445 zápasů s bilancí 251 bodů za 121 gólů a 130 finálních přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články