Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kotalík gólem a třemi asistencemi přispěl k výhře Edmontonu

New York - Hokejisté Edmontonu si ve čtvrtečním utkání NHL otevřeli na ledě Colorada střelnici a soupeře deklasovali 8:1. Čtyřmi body se na jednoznačném vítězství Oilers podílel český útočník Aleš Kotalík, který vstřelil jednu branku a u dalších tří asistoval. K důležité výhře dovedl český brankář Tomáš Vokoun Floridu, která se vítězstvím 3:1 nad Torontem přiblížila postupové osmičce na rozdíl jednoho bodu. Podvacáté v sezoně skóroval i Michal Michálek, čímž pomohl k výhře San José nad Nashvillem 3:2. Pozadu nezůstal ani jeho bratr Zbyněk, jehož gól však neodvrátil prohru jeho Phoenixu s Anaheimem.

Vítězstvím se Edmonton posunul v Západní konferenci na sedmé místo s tříbodovým náskokem před devátou Minnesotou. Svěřenci trenéra Craiga McTavishe uštědřili Coloradu nejkrutější domácí porážku v základní části od doby, kdy se Avalanche v roce 1995 přemístili z Quebeku do Colorada.

Přitom více než polovina utkání nenasvědčovala tomu, že by mohlo skončit debaklem. Domácí prohrávali ještě v 35. minutě jen o jeden gól 1:2, pak však Edmonton během 64 sekund dvakrát skóroval a v závěrečné části přidal další čtyři zásahy. Kotalík, který v minulém zápase rozhodl o výhře Oilers v penaltovém rozstřelu, tentokrát prožil nejproduktivnější večer sezony. Všechny přihrávky jindřichohradeckého rodáka gólově zužitkoval Sam Gagner, jenž zaznamenal první hattrick v NHL.

Vokoun byl vyhlášen druhou hvězdou utkání

Třiatřicetiletý gólman Tomáš Vokoun přispěl 37 úspěšnými zákroky k prolomení série čtyř proher a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání Florida - Toronto. Panteři o výhře rozhodli v prostřední části, kdy dvěma góly v rozmezí 87 sekund zlomili nerozhodný stav 1:1. U třetí branky týmu si asistence připsali i čeští útočníci Kamil Kreps a Radek Dvořák. "Potřebovali jsme vyhrát a dostat ze sebe to břemeno," oddechl si obránce Floridy Bryan McCabe, jenž ještě loni působil v týmu Toronta.

Panthers porazili hokejisty Toronta ve všech čtyřech duelech tohoto ročníku. Tentokrát byla klíčová druhá třetina, v níž soupeřova brankáře zasypali 19 střelami a vypracovali si rozhodující dvoubrankový náskok.

Skórovali oba bratři Michálkovi

Útočník Milan Michálek je devátým českým hokejistou, který v sezoně nastřílel 20 branek. Jubilejní trefou srovnal jindřichohradecký rodák ve 20. minutě stav utkání mezi San Jose a Nashvillem na 2:2, o výhře Sharks 3:2 pak rozhodl v třetí sérii nájezdů Jonathan Cheechoo. Hokejisté San Jose se vítězstvím dotáhli na rozdíl jednoho bodu za Detroit, vedoucí tým soutěže.

Střelecky se ve čtvrtek prosadil i bratr Milana Michálka Zbyněk, který čtvrtým gólem v sezoně vyrovnal skóre duelu mezi Phoenixem a Anaheimem na 1:1. Hokejisté Coyotes v dalším průběhu zápasu ještě jednou dotáhli nejtěsnější vedení soupeře, přesto nakonec doma podlehli hokejistům Ducks 2:3 po samostatných nájezdech.

Ovečkin vstřelil již padesátý gól v sezoně

Hvězdný ruský útočník Alexandr Ovečkin pokračuje v přepisování historie. Nejlepší střelec tohoto ročníku vstřelil na ledě Tampy Bay padesátý gól sezony a stal se prvním hráčem v klubové historii Washingtonu, který dokázal tuto ceněnou metu zdolat ve třech ročnících za sebou.

Zároveň je třiadvacetiletý hokejista třetím hráčem NHL, který pokořil padesátibrankovou hranici ve třech ze svých čtyř úvodních sezon v soutěži. Lepší byli pouze Mike Bossy, jenž se z minimálně 50 tref radoval v prvních devíti sezonách, a Wayne Gretzky, který magickou hranici překonal v úvodních osmi ročnících. Washington zdolal Tampu Bay 5:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články