Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kosticyn svým prvním hattrickem zařídil výhru Nashvillu

Nashville (USA) - Běloruský hokejista Sergej Kosticyn zařídil v jediném utkání nedělního programu NHL třemi brankami výhru Nashvillu 5:3 nad Calgary. Čtyřiadvacetiletému útočníkovi stačily k prvnímu hattricku v soutěži tři střely. Predators zvítězili ve třetím utkání za sebou. V dresu hostujícího Calgary odehrál tisící utkání v NHL Olli Jokinen.

Sergej Kosticyn během působení v Nashvillu
zdroj: ČTK/AP

Domácí trenér Barry Trotz po zápase uvedl, že Kosticynovi zdůrazňoval, aby více střílel. Sice počet jeho pokusů není nijak závratný, ale běloruský hráč nebyl v tomto ohledu v sezoně příliš aktivní. V předchozích 33 zápasech vyslal na gólmany jen 37 střel. "A dnes měl tři střely. Někdy to vypadá, jakoby stejný počet zaznamenal za deset zápasů," prohlásil Trotz. "Musí více střílet. Mluvili jsme s ním o tom, aby to dělal a podporoval tím útok. Nemusí z toho být zrovna gól. Pokud bude častěji posílat puk na branku, vytvoří se tím i druhé šance na dorážky pro někoho dalšího," dodal kouč Nashvillu.

Hostující hráči se přitom ujali ve čtvrté minutě vedení, ale Nashville ještě v první třetině skóre dvěma zásahy otočil a v prostřední části náskok navýšil na 4:1. V poslední třetině Flames zápas zdramatizovali, ale Kosticyn střelou do prázdné branky pečetil domácí vítězství.

Oba trenéři byli překvapeni, kolik padlo branek. V předchozích třech vzájemných duelech totiž Calgary jednou vyhrálo 1:0 a další dva ztratilo po výsledcích 1:2 a 0:2. "Očekával jsem, že to skončí 2:2 a vítěze určí prodloužení nebo nájezdy. Proto jsme zdůrazňovali, abychom byli neustále koncentrováni na hru. A od poloviny první třetiny až do konce druhé jsme byli excelentní. K ničemu jsme je nepustili, sami jsme si naopak vytvořili hodně šancí. Tady jsme rozhodli," tvrdil Trotz.

Nashville - Calgary 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)

Branky: 16., 26. a 60. S. Kosticyn, 13. Klein, 23. Halischuk - 4. Iginla, 42. Bourque, 58. Morrison. Střely na branku: 27:20. Diváci: 17 113.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články