Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Košťálek: V zámoří ze mě chtěli mít obranáře. Ofenzivnější styl si užívám

Velmi nečekaného lídra kanadského bodování má po čtyřech odehraných kolech Sparta. Je jím obránce Jan Košťálek, jenž se před sezonou vrátil do klubu, kde hokejově vyrostl, ze zámoří. Třiadvacetiletý pražský rodák si proti Pardubicím připsal druhý vítězný gól po sobě a drží se tak i mezi nejlepšími střelci celé soutěže.

Jan Košťálek
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Jsem rád za to, že mi to tam na přesilovce padá. Ale nebyl to můj vítězný gól, k tomu tam přispěli všichni kluci, co byli na ledě. Máme jasné pokyny střílet a vypadá to, že to takhle funguje, takže v tom budu pokračovat. Hlavně když šlape celý tým," řekl Košťálek, jenž obstaral už v pátek vítěznou trefu na ledě Plzně.

Čtyři zápasy, tři góly, dvě nahrávky navrch. Taková je zatím bilance hráče, jenž strávil předchozí tři sezony v nižší AHL v dresu týmu Manitoba Moose, ale vytoužené šance v NHL se nedočkal.

"Takovou produktivitu jsem určitě nečekal. Spíš jsem si sám pro sebe říkal, jak to asi začne. Ale vletěl jsem do toho naplno a vypadá to zatím dobře. Na body ale nijak nehledím. A kdyby mi někdo řekl, že po čtyřech kolech povedu produktivitu Sparty, tak bych se jen smál," uvedl Košťálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Pardubice

Ofenzivní přínos pro tým je přitom něčím, co v sobě musel předchozí roky potlačovat. "V zámoří po mně chtěli, abych hrál obranný hokej. Takže tady si ofenzivnější styl užívám a jsem moc rád, že mohu i takto pomáhat týmu, aby se nám dařilo," prohlásil Košťálek.

Výhodou pro něho může být v tomto směru i fakt, že oba trenéři, Uwe Krupp i Jaroslav Nedvěd, jsou bývalí obránci. "Uwe hrál v NHL a snaží se naučit mě, co ještě neumím, hodně se mnou mluví. Jarda si to v zámoří zkusil na farmě, pak hrál dlouho tady, takže v tomto směru je to výborné," pochvaloval si Košťálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články