Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Korejci se v přípravě střetli s extraligovými kluby, národní tým vyzvou na olympiádě

Praha - Hokejová reprezentace Jižní Koreje v Čechách nastoupila ke čtyřem zápasům. Schopnosti Korejců pocítí v nové sezoně i český národní tým. Jandačův výběr se s nimi utká hned několikrát - v rámci Euro Hockey Tour, na olympijských hrách a možná i na mistrovství světa.

Hokejisté Jižní Koreje
zdroj: ČTK/Honza Ján

Korejci budou soupeřem českého týmu ve skupině olympijského turnaje v Pchjongčchangu, proto přijeli na turné do Čech, kde se utkali se čtyřmi extraligovými kluby. Tím posledním byla Plzeň, která vyhrála až 2:1 po nájezdech.

"Překvapilo mě to, jsou dobří a rychlí. Dobře plní pokyny trenéra, jsou to dobří hokejisté," řekl plzeňský útočník Milan Gulaš. K vzestupu týmu pomohlo i pět Kanaďanů, ale na rozvoji tamního hokeje se nepodílí jen oni. Jedenáct hráčů současného výběru pochází z klubu Anyang Halla, který trénuje Patrik Martinec.

Je nám líto, video expirovalo.
Korejci se v Čechách utkali se čtyřmi extraligovými kluby

"Pan Martinec nám dal hlavně sebevědomí a také nám předal ten správný zápal pro hru. Je to dobrý kouč," řekl Kim Won Yun, obránce korejské reprezentace. Sílu českých hráčů zná i trenér Jim Paek. Někdejší bek Pittsburghu Penguins vyhrál dva Stanley Cupy s Jiřím Hrdinou a také Jaromírem Jágrem.

Jágrův zápal pro hru i v 45 letech ho vůbec nepřekvapuje. "Když jsme spolu hráli, byl první na ledě, šel poslední z ledu, dával si půlnoční tréninky a to samé dělá i teď. Určitě po něm někdo sáhne, ale nejradši bych ho podepsal do mého týmu," dodal Paek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články