Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Končí Lev? Klub nenaplnil rozpočet a do KHL letos nenastoupí

Praha – Hokejisté pražského Lva nenastoupí do nadcházejícího ročníku Kontinentální ligy. Finalista Gagarinova poháru má finanční potíže, informaci potvrdili i zástupci pražského klubu. Lev hrál jako jediný český klub KHL uplynulé dvě sezony. Ve hře je údajně i možnost, že by vynechal jen jeden ročník.

Maskot Lva
zdroj: ČT sport autor: Vít Čepický

Akcionáři Lva Petr Speychal a Jevgenij Myškovskij v prohlášení potvrdili potíže, ale nikoliv definitivní neúčast. Tu se stále ještě snaží odvrátit. "Klub v tuto chvíli potvrzuje problémy s financováním následující sezony a existuje možnost, že v příštím ročníku KHL Lev nebude startovat. Situace se intenzivně řeší, finální verdikt bude znám v průběhu pondělí následujícího týdne. Všechny ostatní informace o budoucnosti klubu jsou v tuto chvíli pouze spekulacemi," uvedli.

Pokud se ale zprávy potvrdí, Lev nenaváže na úspěšnou sezonu, v níž prohrál až ve finále v rozhodujícím sedmém zápase na ledě Magnitogorsku. Podle KHL měl v ročníku rozpočet na platy hráčů 741,6 milionu rublů (asi 441 mil. korun). Celkový rozpočet se pohyboval okolo 750 milionů korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Rachota: Lev nemá zabezpečený rozpočet

Za trojici odpadlíků tři nováčci

Lev by se stal třetím klubem, který do KHL nenastoupí. Spartak Moskva trápí také finanční potíže a Doněck doplatil na politickou situaci na Ukrajině. Nováčky jsou naopak Jokerit Helsinky, Soči a Togliatti.

O možnosti, že by Lev KHL nehrál, se spekulovalo delší dobu. Ale v poslední době se zdálo, že se na novou sezonu chystá. Sice ještě neoznámil nástupce trenéra Kariho Jalonena, ale zveřejnil plán letní přípravy, prodloužení kontraktů s českými obránci Ondřejem Němcem a Martinem Ševcem a přijít měl i švédský útočník Mattias Tedenby z farmy New Jersey.

Rovněž hráči byli vedením ujišťováni, že klub bude v Praze hrát i nadále. "Zarazilo mě to," řekl serveru tn.cz kapitán Jiří Novotný, jehož nepříjemná zpráva dostihla na dovolené.

Platné kontrakty mají podle oficiálních stránek klubu z českých hráčů ve Lvu také právě Novotný s Petrem Vránou, bek Jakub Nakládal a brankář Jan Lukáš. Dále pak také finský gólman Atte Engren, v obraně Kanaďané Marc-André Gragnani, Ryan O'Byrne, Slovák Juraj Mikuš, Fin Mikko Mäenpää a v útoku Kanaďan Justin Azevedo a Švéd Martin Thörnberg.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články