Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Kometu Brno povedou Jeřábek, Lubina a Trličík

Brno - Hokejisty extraligové Komety Brno povede v roli hlavního trenéra padesátiletý Vladimír Jeřábek a jeho asistenty budou Ladislav Lubina a stávající asistent Mojmír Trličík. Minulou středu odstoupil od vedení posledního týmu extraligy na vlastní žádost Pavel Pazourek. Kometa Brno má v extraligové tabulce ztrátu 12 bodů na předposlední Kladno.

"Možností na výběr jsme měli více, ale jsem přesvědčen, že tahle trojice je pro Kometu nejlepší volbou," uvedl majitel Komety Brno Libor Zábranský, který právě s Lubinou hrával. O Jeřábka, který vedl v extralize Litvínov a Vsetín, se Kometa zajímala před měsícem. Tehdy jej prvoligové Vrchlabí nechtělo uvolnit. V minulém týdnu ale ve Vrchlabí kvůli špatným výsledkům skončil.

Lubina skončil jako asistent v Pardubicích loni v létě, když způsobil tragickou dopravní nehodu u Hradce Králové, po níž zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlas Vladimíra Jeřábka

"Měli jsme své představy, noví trenéři je splňují. Oba byli volní, na nabídku kývli," dodal sportovní manažer Komety Jaroslav Medlík. V úterý nová trenérská sestava již povede první trénink. Případné hráčské změny už budou podle Medlíka v kompetenci nových trenérů. Vedení Komety je spokojeno s výkony Lhotského, Sedláka a Polodny, kteří nastupují za extraligový tým v rámci střídavých startů.

Do Brna přichází čtvrtý trenér

Kometa, která v minulé sezoně prohrála ve finále první ligy s Ústím nad Labem, ale odkoupila extraligovou licenci od Znojma, bude mít v této sezoně na lavičce už čtvrtého hlavního trenéra. U týmu zůstal po postupu o soutěž výše Vladimír Kýhos, který ale byl už po čtvrtém kole odvolán a nahradil jej Pavel Pazourek. Rošády se navíc netýkaly jen hlavních koučů. Na konci října nejdříve odstoupil z postu asistenta Václav Baďouček, k Pazourkovi po pár dnech přišel jako nový asistent Mojmír Trličík.

Uplynulou středu pak následovalo odstoupení Pazourka, který chtěl podle svých slov dát týmu po neuspokojivých výsledcích nový impulz. V zápasech v Litvínově a proti Spartě, v kterých Kometa nebodovala, vedl tým dočasně Trličík, společně s ním byl na lavičce i Zábranský.

Ladislav Lubina
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články