Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kometa znovu zklamala, bez bodu odjela i z Karlových Varů

Karlovy Vary – Tři zápasy, nula bodů. Hokejisté Komety se v posledních kolech dostali do výsledkové krize. Neprolomili ji ani v Karlových Varech, kde prohráli 3:5. Naopak domácí mohli být spokojení, jelikož poprvé v sezoně vyhráli dva zápasy za sebou. Dvěma asistencemi k tomu pomohli útočníci Rostislav Marosz a Martin Bartek, který byl na začátku října vyřazen z kádru Energie, ale nyní se do týmu vrátil. 

Karlovarský útočník Matěj Zadražil (vlevo) v souboji s útočníkem Komety Leošem Čermákem
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Přestože Energie v pátek vyhrála na ledě Třince, dali domácí fanoušci v první polovině úvodní třetiny mlčením najevo svou nespokojenost se současnými výkony hráčů. Právě v 10. minutě, kdy protest končil, se Západočeši radovali z vedení. Nenápadnou střelou z pravé strany překvapil brankáře Faltra Osmík, který si připsal svou premiérou trefu v extralize. Zvýšit mohl v 18. minutě Bartek, který zamířil do tyče, což následně potvrdil i videorozhodčí.

V úvodu druhého dějství po Bičánkově vyloučení Bičánka vyrovnal Svoboda. Karlovarští se ale z obdržené branky rychle otřepali a o čtyři minuty později jim při vyloučení Hynka Zohorny vrátil vedení Vachovec, který tečoval Bartekovo nahození.

Při vyloučení Radima Zohorny zvýšil ve 27. minutě skóre po kombinaci na jeden dotek Benák, který zakončoval do odkryté branky. Do branky Komety se místo Faltra postavil Čiliak, který se hned vyznamenal při samostatném úniku Kohouta. Brno zvýšilo obrátky a Mrázek trefil tyč.

Při svém tlaku ale hosté zapomínali na zadní vrátka a kupili chyby na útočné modré čáře. Nejdříve chybu Kaberleho ve 34. minutě využil při přečíslení dvou na jednoho Huna, který ve svém druhém utkání za Energii vstřelil premiérovou branku. Kubošovo zaváhání využil k trefě na 5:1 po Bartekově asistenci Bulík.

V úvodu závěrečného dějství snížil v přesilovce ze skrumáže před Závorkou Mrázek. Ve 42. minutě po teči Buriana snížili hosté už jen na rozdíl dvou branek. Trenér Energie Oremus si vyžádal oddechový čas, který evidentně Západočechům prospěl. Ve 46. minutě mohl domácím vrátit třígólový rozdíl Bartek, ale znovu trefil tyč. Naději na zvrat Kometě nepřinesla šance Vondráčka a ani 104 vteřin trvající power play.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Kometa Brno

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:3 (1:0, 4:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Osmík (Gorčík, T. Rohan), 25. Vachovec (Gulaši, Bartek), 27. Benák (Marosz, Bičánek), 34. Huna (T. Rachůnek, Marosz), 36. Bulík (Bartek) - 21. T. Svoboda (Kováčik, T. Kaberle), 41. P. Mrázek (V. Němec, Kuboš), 42. Burian (J. Hruška). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:2. Diváci: 3075.

Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Harant, Gulaši, T. Dvořák - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Vachovec - Kohout, Zadražil, Harkabus - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Kometa Brno: Falter (27. Čiliak) - Dujsík, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Spang - Vondráček, H. Zohorna, P. Mrázek - T. Svoboda, L. Čermák, Burian - V. Němec, J. Hruška, J. Káňa II - R. Zohorna, Dočekal, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Ve vstupu do dnešního utkání nám hodně pomohl páteční výkon, který mužstvo předvedlo na ledě Třince. Bylo to zřejmě diametrálně odlišné od pocitů soupeře, který v závěru ztratil utkání s Vítkovicemi. Klíčovým momentem v zápase bylo využití dvou přesilových her a dvou přečíslení dva na jednoho. Potrestali jsme chyby soupeře na útočné modré čáře a ve středním pásmu. Dvě slepené branky na začátku třetí třetiny sice nebyly nic příjemného. Ale to, že i za tohoto vývoje jsme dokázali výsledek udržet, úzce souvisí s pátečním duelem v Třinci, v kterém mužstvo nabralo určité sebevědomí. Jak bude vysoké, to uvidíme po pauze."

Karel Beran (Kometa Brno): "První třetinu jsme prohráli 0:1, i když byly šance na obou stranách. Do druhé třetiny jsme vstoupili dobře, dali jsme hned vyrovnávací branku, když jsme využili naší přesilovku. Bohužel jsme pak dvakrát faulovali a v oslabení jsme dostali dva góly. Potom tam byla pasáž tří až čtyř minut, kdy jsme domácí dostali pod tlak, ale z protiútoků jsme dostali na 1:5, což je samozřejmě velice těžké dotahovat. I přesto jsme si v kabině řekli, že se to budeme snažit zlomit, což se nám podařilo v prvních minutách třetí třetiny, kdy jsme rychle dali dvě branky. Potom jsme si ještě nějaké šance vytvořili, ale ty potom měli i domácí, protože jsme hráli vabank. Bohužel jsme kontaktní čtvrtý gól nevstřelili a kýžený bod jsme si neodvezli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články