Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kometa zdolala další silného soka. Tři body veze z Třince

Třinec – Po sérii tří proher v minulém kole porazili rivala ze Sparty a hned vzápětí si hokejisté Brna poradili s dalším silným soupeřem, který by měl být jejich sokem v boji o přední příčky. Na ledě vicemistra z Třince Kometa vyhrála 2:1 a posunula se na šestou příčku tabulky. Rozhodující branku dal ve druhé třetině Petr Kuboš.

Slavící hokejisté Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Vedení Ocelářů před utkáním poděkovalo za služby svému bývalému brankáři Martinu Vojtkovi, který koncem září ve čtyřiceti letech ze zdravotních důvodů ukončil kariéru. Dlouholeté opoře týmu, která s Třincem získala titul, předali zástupci Třince dres s číslem 251 symbolizující počet startů za slezský klub. Během slavnostního ceremoniálu pustili na obří kostce i sestřih nejlepších Vojtkových zákroků i momentů z kariéry.

Brněnská Kometa nastoupila poprvé s posilou Spangem, který se zařadil do první obranné dvojice ke Kaberlemu, a byla v úvodní třetině blíže gólu. Nejdříve měl ale šanci domácí Irgl. Poté už zahrozil Vondráček, jehož rána rozezněla pravou tyč Hrubcovy branky. V další příležitosti Dočekal minul.

Velkou možnost otevřít skóre měli Oceláři v 18. minutě, ale 57 sekund dlouhou přesilovku pěti proti třem nezužitkovali. Jak s podobnými situacemi naložit, ukázalo Třinci vzápětí Brno, které stejnou nabídku zužitkovalo po pohledné kombinaci po trefě Ostřížka.

Prostřední část se hrála ve svižném tempu, oba týmy se pokoušely o častější střelbu a výsledkem bylo vyrovnání skóre. Irgl trefil spoluhráče Chmielewského, od jehož výstroje se odrazil kotouč k volnému Draveckému a slovenský reprezentant uklidil puk do odkryté branky. Ještě v téže minutě ale udeřila i Kometa. Po vhazování vypálil od modré čáry Kuboš a puk i s přispěním teče domácího Klepiše skončil v třinecké síti.

Třinec se usilovně snažil o vyrovnání, ale ani Brno nezaostávalo. Vondráčkův samostatný průnik skončil na betonech Hrubce a po gólu volala i hezká akce druhého útoku hostí, jenže Němec zakončil mimo branku. Na druhé straně měl spoustu práce i Čiliak, blýskl se několika výbornými zákroky a ty nejlepší vytáhl v závěru.

Doslova ukradl gól Hrňovi, který střílel do odkryté branky, ale na poslední chvíli brněnský gólman do jeho rány vložil lapačku. A osamoceného Rákose vychytal fantasticky betonem. Na výsledku už pak nezměnila nic ani minutová power play Ocelářů a z hlediště se v tu dobu ozýval pískot.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Dravecký (Chmielewski, Irgl) - 20. Ostřížek (J. Hruška, Kováčik), 28. Kuboš (H. Zohorna). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Skopal, Lukš. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5094.

Třinec: Hrubec - Klesla, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, Roman, Linhart, navíc od 43. Adámek, Foltýn - Irgl, Polanský, Hrňa - Chmielewski, Klepiš, Svačina - Dravecký, Rákos, Cienciala - Jašek, Matuš, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Brno: Čiliak - Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Stehlík, Ptáček - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, J. Káňa - Dočekal, L. Čermák, Burian - R. Zohorna, Koreis, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Václav Varaďa (Třinec): "Po nezdaru ve Švédsku a vyřazení z Ligy mistrů jsme věřili v zisk bodů. Mrzí nás, že nám to proklouzlo mezi prsty. V první třetině jsme se úvodních deset minut výborně pohybovali, jen bez nějakých větších gólových příležitostí. Ale byl vidět drajv a chuť zlomit zápas na naši stranu. Ve druhé jsme zaostávali, i když jsme přežili a zůstali na dostřel. Ve třetí třetině jsme si pak vybojovali dvě velké šance na srovnání skóre, ale ty jsme neproměnili, proto míří vítězství do Brna."

Karel Beran (Brno): "Odehráli jsme výborné utkání. Plnili jsme přesně to, co jsem si řekli. Výborně jsme hráli v obraně, zhušťovali jsme své pásmo. Skvěle jsme si počínali i ve středním pásmu, dobře jsme napadali. Samozřejmě klíčový byl taky zákrok Čiliaka v závěru, kdy de facto chytil v oslabení jasnou šanci. Tam se to zlomilo a zápas jsme už dotáhli do vítězného konce. Jsme rádi, že jsme to urvali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články