Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kometa udolala Hradec a upevnila si postavení v desítce

Brno - Hokejisté Komety Brno porazili ve 45. kole extraligy Hradec Králové 3:0 a ukončili dlouho sérii nezdarů, kdy v předcházejících devíti utkáních získali pouhé tři body. Kometa si tak upevnila postavení v elitní desítce tabulky. Zůstala desátá, ale na jedenácté Vítkovice má náskok osmi bodů.

Brankáři Marek Čiliak a Ondřej Kacetl v debatě po konci duelu
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Velký podíl na vítězství Brňanů má brankář Marek Čiliak, který podruhé v sezoně udržel čisté konto. Uzdravený obránce Jan Hanzlík si připsal dvě asistence.  

Trápící se Kometa i s uzdravenou trojicí opor obráncem Hanzlíkem a útočníky Čermákem s Ostřížkem se celou úvodní třetinu nemohla dostat do tempa. Nervozita a křečovitost na brněnské straně ostře kontrastovala s uvolněně hrajícími hradeckými hokejisty, kteří agresivitou a ofenzivním pojetím získali převahu.
 
Největší problém měla Kometa s přechodem do protiútoků, který vázly na nepřesných přihrávkách. Jen díky brankáři Čiliakovi tak drželi domácí čisté konto. Teprve v závěru úvodní třetiny srovnali Brňané krok, vážněji ale gólmana Kacetla neohrozili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Hradec Králové

Kometa se z útlumu probrala v polovině zápasu

Také v úvodu druhé třetiny diktovali tempo hokejisté Mountfieldu, v koncovce ale nechávali vyniknout Čiliaka. Kometa se z útlumu probrala v polovině zápasu. Do svého rejstříku zařadila nátlakový hokej s aktivním napadáním protivníka. Do té doby suverénní protivník si najednou s touto taktikou nevěděl rady a ztrácel kotouče hned při rozehrávce. Tlak Brňané zužitkovali ve 37. minutě po akci obránců Hanzlíka a Kováčika, který na útočné modré čáře našel "našlápnutého" Radima Zohornu, jenž prostřelil Kacetla.
 
V nátlakovém hokeji pokračovala Kometa i ve třetí třetině. Z náporu vytěžila druhou branku, kterou ve 44. minutě po Koresiově akci vstřelil Ton. Další možnost na zvýšení náskoku propásl Vondráček, jenž z bezprostřední blízkosti nepřekonal Kacetla. Hradec se ještě v závěru pokusil o zvrat, pozorně bránící domácí hokejisté ale cenné vítězství udrželi a při hře bez brankáře naopak přidal v poslední minutě Koreis třetí branku.

Kometa Brno - Hradec Králové 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 37. R. Zohorna (Kováčik, Hanzlík), 44. Ton (Koreis, Burian), 60. Koreis (J. Káňa II, Hanzlík). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7483.

Brno: Čiliak - Štindl, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kozák - Ton, J. Hruška, Ostřížek - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - R. Zohorna, Koreis, Burian - od 51. min. navíc Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, T. Knotek, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, R. Pilař, Šimánek - Köhler, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Kamil Pokorný (Brno): "Dvanáct dní jsme se na toto utkání chystali. Kluci výborně pracovali v tréninku, jen jsme si přáli, aby to přenesli do zápasu. První třetina byla z naší strany hodně nervózní. Není se co divit, hráči strašně chtěli uspět. A proti nám stál kvalitní soupeř, který je v pohodě. Náš výkon měl stoupající tendenci a od sedmé minuty druhé třetiny už jsme srovnali krok. Dali jsme nesmírně důležitý první gól, který nám hodně pomohl. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší. Nejen kvůli tomu, že jsme přidali další dva góly. Ale hráli jsme dobře i v defenzivě a soupeře jsme už nepouštěli do tolika šancí. Na výsledku má podíl celý tým, který dřel od první do poslední minuty, a podpořil jej velmi dobrý výkon brankáře Čiliaka."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Byli jsme na utkání velmi dobře připraveni, měli jsme hru Brna přečtenou. Tomu odpovídal i začátek zápasu. Měli jsme výborný vstup do utkání. Vypracovali jsme si několik příležitostí. Kdybychom dali gól, tak se zápas vyvíjel jinak. Na 'kdyby' se bohužel nehraje, gól jsme dát nedokázali. Brno se postupně zvedlo. Začalo hrát lépe a lépe a zlepšilo i produktivitu. Potrestalo nás za naši nemohoucnost dát gól, kterou provázel nedůraz v předbrankovém prostoru."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články