Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kometa stíhá Plzeň, v O2 areně padl divácký rekord

Praha – Hokejisté Plzně vedou tabulku i po 15. extraligovém kole, jejich náskok se ale ztenčil ze čtyř na dva body. Západočeši pojedenácté za sebou bodovali, ale podlehli v nájezdech Slavii, zatímco Brno ve šlágru kola před rekordní návštěvou v historii samostatné české extraligy 17 182 diváků porazilo v O2 areně Kladno s Jaromírem Jágrem v sestavě 4:2. Třinecký kanonýr Martin Růžička přidal do své sbírky druhý hattrick v sezoně.

Kladno - Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Plzeň proti Slavii dlouho vedla díky dvěma trefám v prostřední části, ale svěřenci kouče Vladimíra Růžičky dokázali ve třetí třetině dvěma góly v rozmezí 63 vteřin vyrovnat a v nájezdech jim zajistil bonusový bod Jaroslav Kalla. Pražané tak bodovali posedmé v řadě. Oba týmy přišly o své posily z NHL. Domácí gólman Tuukka Rask i hostující forvard Vladimír Sobotka ze zápasu odstoupili kvůli zdravotním problémům.

Kladenský kapitán Pavel Patera převzal pamětní dres s číslem 800 za nedávný jubilejní zápas v nejvyšší soutěži, ale v průběhu utkání ve vyprodané libeňské hale příliš důvodů k radosti neměl. Za domácí sice skórovali Jágr a Tomáš Kaberle, hvězdné posily z NHL, ale předčil je hostující Jakub Svoboda, který se trefil dvakrát. Jihomoravané měli po 26 odehraných minutách k dobru vedení 3:0.

"Musím, ač nerad, dát kompliment soupeři, který podal vynikající výkon," uvedl kladenský kouč Zdeněk Vojta. Vicemistr z Brna se přiblížil vedoucí příčce a k dobru má oproti Plzni ještě dva zápasy. Ze 13 utkání dosud Kometa pouze jedinkrát nebodovala. "Podali jsme kolektivní výkon podpořený vynikajícím Jirkou Trvajem. Diváci viděli velice dobré utkání a atmosféra byla vynikající," zhodnotil zápas asistent brněnského trenéra Lubomír Oslizlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Rytíři Kladno - HC Kometa Brno

Třinec po dvou porážkách v předchozích kolech deklasoval Karlovy Vary 7:3. Oceláři vedli už 5:0, jenže pak si cestu za třemi body zkomplikovali, když ještě do konce druhé části nechali soupeře snížit na 5:3. I díky kanonýru Růžičkovi se však nakonec drama nekonalo. Třinecký střelec rozmnožil svůj počet zásahů v sezoně na 19 v 15 zápasech.

Ve zbývajících utkáních si obhájce prvenství z Pardubic dokázal poradit s dvoubrankovou ztrátou na ledě chomutovského nováčka a zvítězil nakonec jednoznačně 5:2. Zlín s jubilantem Jaroslavem Balaštíkem, který odehrál 700. extraligový zápas, počtvrté za sebou prohrál před svými fanoušky, když v samostatných nájezdech podlehl Vítkovicím 2:3. Vítězství se dočkala poslední Sparta, která si i díky 300. gólu Petra Tona v nejvyšší soutěži poradila s Libercem a po výhře 3:1 snížila na posledním místě svou ztrátu právě na Severočechy na tři body.

Výsledky 15. kola hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - Kometa Brno 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Škoda Plzeň - Slavia Praha 2:3 po nájezdech (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)

Oceláři Třinec - Energie Karlovy Vary 7:3 (1:0, 4:3, 2:0)

PSG Zlín - Vítkovice Steel 2:3 po nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Piráti Chomutov - HC Pardubice 2:5 (2:2, 0:0, 0:3)

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články