Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Kometa rozhodla proti Liberci třemi góly ve druhé části a je blízko jistotě čtvrtfinále

Kometa zvládla důležité utkání proti jistému vítězi základní části extraligy. Brněnští hokejisté vyhráli ve 49. kole extraligy druhou třetinu 3:1 a tři body uzmuli za vítězství 3:2. Nyní má Brno náskok osmi bodů na sedmý Hradec Králové a je blízko jistotě přímého postupu do čtvrtfinále play-off.

Hráči Komety slaví gól kapitána Martina Zaťoviče proti Liberci
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Více než tří bodů si ceníme našeho výkonu," řekl po utkání střelec vítězné branky Ondřej Němec. "Byl to gól po naší individuální chybě," uvedl hostující trenér Patrik Augusta.

"Kluci to pořádně odmakali, vítězství jsme si zasloužili," chválil svůj tým domácí kouč Kamil Pokorný.

Kometa měla po předchozím nepovedeném zápase co napravovat. A pustila se do držitele Prezidentského poháru s kuráží a vervou.

Dobře bruslila, snažila se o častou střelbu, ale efekt jí tato hra nepřinesla. Největší šanci měl Červený, ale na Hrachovinu nevyzrál.

Liberec dobře bránil, z jeho hry čišela pohoda a klid. Bílí Tygři ubránili bez potíží i dvě brněnské přesilovky, ale stejný počet také nevyužili.

Jejich kombinační hra s minimem střel sice vedla k několika přečíslením před Čiliakem, ale nikoliv ke gólové situaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

Ve druhé části oba týmy ukázaly, jak se mají hrát přesilové hry. Nejprve Zaťovič po šestnácti vteřinách a po vzorné kombinaci elitní formace otevřel skóre.

Ale o pět minut později stačilo libereckému Bulířovi jen sedm vteřin, aby v početní výhodě srovnal.

Brno si ale za svoji aktivitu vzalo vedení zaslouženě zpět. Po levém křídle ujel Šimon Stránský a střelou z úhlu nachytal v nedbalkách Hrachovinu.

"Tušil jsem za sebou obránce, ale střelu z úhlu jsem měl v hlavě od začátku akce a jsem rád, že to vyšlo," hodnotil svoji trefu Šimon Stránský.

Při hře čtyř proti čtyřem se do přečíslení dostali dva hráči Komety a obránce Němec z bezprostřední blízkosti navýšil vedení domácích.

Kometa si situaci zkomplikovala dvěma vyloučeními ve třetí třetině, druhé potrestal střelou do odkryté Čiliakovy branky Birner.

Na hráčích Komety ale byla v závěru cítit větší touha po bodech, Liberec nevyužil ještě jednu přesilovku a domácí tým už bez větších problémů cennou výhru udržel.

"Vytvořili jsme si v této fázi hry spoustu šancí, ale proměnili jsme jen jednu, což bylo pro výsledek rozhodující," litoval Augusta.

Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Zaťovič (Horký, Mueller), 32. Š. Stránský (Mueller, O. Němec), 37. O. Němec (Horký) - 30. Bulíř (Šmíd, Birner), 48. Birner (L. Hudáček, Bulíř). Rozhodčí: Stano (SR), Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. Diváci: 7353.

Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Mlčák - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Erat, Plekanec, Červený - Vincour, Rákos, Š. Stránský - Horký, Střondala, Kusko. Trenér: Zábranský.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan, Havlín - Lenc, L. Hudáček, Birner - A. Musil, Bulíř, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, J. Vlach, Valský. Trenér: Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články