Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kometa pustí Nečase. Nadějný útočník si zahraje MS do 18 let

Brno - Vedení Komety Brno se rozhodlo uvolnit Martina Nečase pro reprezentaci, se kterou odehraje světový šampionát hráčů do 18 let. Nečas má být na turnaji kapitánem týmu. Kometa svého hráče bude naopak postrádat ve finále extraligy, kde se střetne s Libercem.

Martin Nečas
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"V pondělí jsem dlouho hovořil s koučem (reprezentace) Václavem Varaďou a naprosto jeho rozhodnutí respektuju. My Martina pustit musíme a víc bych to teď komentovat nechtěl," uvedl majitel klubu, generální manažer a trenér v jedné osobě Libor Zábranský.

Nečas byl pevnou součástí brněnské sestavy v základní části extraligy i v play-off, ve kterém je se čtyřmi góly druhým nejlepším střelcem mužstva. Lépe je na tom jen Vojtěch Němec. Již dříve Kometa pro potřeby reprezentační osmnáctky uvolnila i obránce Filipa Krále, který také v play-off naskakoval do hry z pozice sedmého beka.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejovou osmnáctku doplní i tahoun Nečas

Zábranský poukázal na fakt, že se Brno stejně jako týmy Pardubic a Jihlavy bude muset navíc vypořádat s pravidly o nasazování mladších hráčů do extraligových zápasů. Na soupisku pro utkání totiž mohou využít maximálně 18 hráčů do pole ve věku 20 let a starší. Pokud chtějí využít i zbývající dvě místa, musí nasadit juniory.

"Na mistrovství světa jedou například Škarek, Zadina, Kaut, ale výjimka se neruší. Je potřeba si uvědomit, že ať je to baráž, nebo finále, tak majitelé platí hráče, celý rok se o něco snažíte a kluci v klíčové fázi sezony odjedou na reprezentační akci. Je to nová věc, asi nikdo nepočítal s tím, že mladí hokejisté budou takhle důležití pro tým," uvedl Zábranský.

Varianty náhrady zahaleny tajemstvím

"Asi nikdo nepočítal, že by v kategorii do osmnácti let mohl být hráč ze základní extraligové sestavy. A ještě patřit k platným článkům týmu," konstatoval podobně trenér Komety Kamil Pokorný. "Máme varianty, jak ho nahradit. Bavíme se o nich, víme, jak je řešit. Více to však nebudu komentovat," dodal.

Nečas v posledních zápasech play-off vytvořil údernou útočnou trojku s Hynkem Zohornou a Alexem Malletem. "Dobře jsme se sehráli. Co se dá dělat, neovlivním to. Nevím, kdo s námi bude nyní hrát. Můj mladší bratr Radim do této kategorie už nespadá. Ale může se stát, že budou v naší sestavě dva mladí obránci a brácha bude se mnou a Malletem v útoku," uvažoval Zohorna.

Postrádat Nečase bude i kapitán Komety Leoš Čermák. "Podával výborné výkony, bude nám chybět. Ale stejně tak by chyběl, kdyby se třeba zranil. Musíme se s tím popasovat. I když je to nelogické řešení a není toto pravidlo v pořádku," uvedl Čermák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články