Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kometa před rekordní návštěvou přehrála Kladno

Praha - Dnešní souboj Kladna s Brnem v pražské O2 areně sliboval velkou hokejovou podívanou. A té se také diváci dočkali. Před rekordní extraligovou návštěvou šlo do vedení Brno zásluhou Svobody již v první minutě, navíc během první třetiny své vedení ještě navýšilo. Kladnu se sice podařilo dvakrát snížit, na kompaktní výkon Komety to však nestačilo. Brno porazilo před 17 182 diváky Kladno 4:2.

Utkání Kladno - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Před zápasem převzal kladenský kapitán Pavel Patera pamětní dres s číslem 800 za nedávný jubilejním zápas v nejvyšší soutěži. Vstup do utkání vyšel Kometě. Nejdříve zahrozil Zohorna a po 55 vteřinách po Divíškově přihrávce z rohu se zblízka trefil Jakub Svoboda. Už za 46 sekund mohl vyrovnat Melka, jehož fauloval v úniku Valach, ale kladenský útočník trestné střílení neproměnil.

Rytíři se pak ubránili při Jágrově trestu a v osmé minutě při signalizované výhodě sice poslal puk za Cháberova záda opět Jakub Svoboda, ale hra už byla přerušená pro ofsajd. Kladno v dlouhém oslabení odolalo a ještě mohlo udeřit po přečíslení Plekance s Židlickým na Milana Hrušku, který ale stihl situaci zachránit. Už v plném počtu měl další možnost Židlický, jenže v 16. minutě zvýšila Kometa. Plekancovo vyloučení potrestal po sedmi vteřinách střelou od modré čáry Bičánek.

V úvodu druhého dějství měl při přesilovce dvě šance kladenský Melka. Na druhé straně měl velkou šanci Holec. Rytíři následně odolali při Melkově trestu, ale ve 26. minutě udeřila opět Kometa. Holec nejdříve nabil Eratovi, který minul, opakovanou výzvu ale už využil Petrovický. V utkání přibyly tvrdé souboje i drobné potyčky. Kladnu se pak naskytla po vyloučeních Čermáka a Švrčka na 81 vteřin přesilovka pěti proti třem a po šancích Jágra a Židlického ji využil dvě vteřiny před jejím vypršením střelou od modré čáry Kaberle.

Další možnost Středočechů měl Bicek a zpoza branky nepřekvapil Trvaje ani Hlaváč. Ve 33. minutě se při hře čtyř proti čtyřem prosadilo opět Brno, když po Malcově ideální přihrávce snadno skóroval podruhé v utkání Jakub Svoboda. Kometa měla utkání přes snahu Jágra a spol. plně ve své moci. Navíc se Kladno muselo bránit v dalších oslabeních. V 52. minutě při přečíslení dvou na jednoho s Paterou trefil Hlaváč konstrukci Trvajovy branky. Při Čermákově vyloučení ale už vykřesal naději pro Rytíře tečí rány Židlického Jágr. V dalších přesilovkách Kladna však brněnský gólman šance Kladna pochytal a nepřipustil drama v závěru.

Rytíři Kladno - Kometa Brno 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. T. Kaberle (Plekanec), 53. Jágr (Židlický, Plekanec) - 1. J. Svoboda (Divíšek, J. Hruška), 16. Bičánek (J. Hruška, J. Svoboda), 26. Petrovický (Holec, Erat), 33. J. Svoboda (Malec, Petrovický). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Horinek, Hejl. Vyloučení: 12:8. Využití: 2:1. Diváci: 17 182 (vyprodáno), hráno v pražské O2 areně.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Piskáček, T. Kaberle, Macholda, Mocek, J. Drtina - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Lukáč, Kuchler - Valský, Melka, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, M. Hruška, Malec, Valach, Valábik - H. Zohorna, L. Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Divíšek, J. Hruška - Erat, Petrovický, Holec - Dočekal, Koreis, M. Hořava. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Musím, ač nerad, dát kompliment soupeři, který podal vynikající výkon. Brno hrálo kolektivně, tvrdě a na hranici faulů, což k hokeji patří. Zaslouženě vyhráli. My jsme do utkání vstoupili špatně a hned druhé střídání dostali gól, následně jsme neproměnili penaltu a soupeř odskočil na dvě branky. Proti tak kvalitnímu soupeři se to manko strašně špatně dohání. Těší mě, že našlo na stadion cestu přes 17 tisíc diváků. Atmosféra byla nádherná díky brněnským i kladenským fanouškům. Škoda, že hokej nebyl takový, jak jsme si představovali. Myslím, že bylo zbytečně moc vyloučení na obou stranách, což hokeji moc neprospělo.

Lubomír Oslizlo (Brno): "Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Podali jsme kolektivní výkon podpořený vynikajícím Jirkou Trvajem. Soupeř tam ve třetí třetině dával častěji svou první lajnu, chtěl to ještě zvrátit, ale nám se to podařilo ubránit. Diváci viděli velice dobré utkání a atmosféra byla vynikající."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články