Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa porazila nováčka z Chomutova 4:2

Chomutov - Nováček soutěže z Chomutova, který v baráži vyřadil Mladou Boleslav, přivítal v pirátském doupěti loňského vicemistra a nezalekl se, při hře 5 na 3 se zorientoval Lušňák. Na začátku druhé třetiny však Kometa zásluhou Koreise srovnala. Urputný hokej konce druhé třetiny přinesl další dvě branky. Kometa vedla jen pár vteřin, za Chomutov srovnával Hromas. V 52. minutě však strhl vedení na stranu hostů Jakub Svoboda, náskok potvrdil o dvě minuty později Erat. Kometa ve zbytku utkání kontrolovala puk a vyhrála 4:2.

Chomutov - Kometa
zdroj: ČTK autor: Miroslav Rada

Začátek první třetiny byl z obou stran velice opatrný. Do první šance se dostal v páté minutě brněnský Káňa, ale ze své šance vydoloval pouze přesilovku. Domácí se ale v ne zcela zaplněné hale ubránili.

Postupně začali být Brňané aktivnější, přály tomu i chomutovské fauly. Na konci třetiny však chybovali i hosté a nabídli Severočechům dlouhou přesilovku pěti proti třem, kterou využil Patrik Lušňák a vstřelil první chomutovskou extraligovou branku. "Určitě jsem z toho gólu měl radost. Ale když to není gól, který by pomohl mužstvu k vítězství, tak to pro mě není žádný gól," řekl hokejista, který se jako posila ze Skalice uvedl i další asistencí.

Herní chuť si Piráti přenesli i do druhé třetiny a Trvaj v brance Komety měl co dělat. Paradoxně se ale radovala Kometa. V její první větší šanci našel puk ve skrumáži před brankou Jakub Koreis a poslal ho za Řehořova záda.

Tím chomutovský tlak rázem ustal a navrch opět začali mít Brňané. Ve 35. minutě se do brejku dostal domácí Hromas, na Trvaje ale nevyzrál. Urputný konec třetiny nedával tušit, že ve vzduchu visí dva góly. Nejdříve potěšil brněnské fanoušky gólem Jakub Svoboda, aby v pár vteřinách odpověděl Karel Hromas.

Je nám líto, video expirovalo.
Piráti Chomutov - HC Kometa Brno

Třetí třetina začala v rychlém tempu. Nabídku ke vstřelení vedoucí branky dostal Chomutov díky přesilovce, ale dělalo mu velké problémy se vůbec dostat do pásma. Brněnský brankář pak zasahoval až při plném počtu hráčů na ledě po střele Lučky. Ve 46. minutě měl obrovskou šanci Svoboda, ale Řehoře nepřekonal a Chomutov se dostal do přečíslení tři na jednoho. Puk pak sklepl za záda Trvaje Petr Jíra. O platnosti gólu se musel rozhodčí poradit s asistentem u videa, nakonec ho neuznal.

Deset minut před koncem nahrával Zálešák Hruškovi, který málem prostřelil brankáře Komety. Gól však padl na druhé straně. Jakub Svoboda dostal ideální přihrávku do mezikruží a nikým neatakován prostřelil Řehoře. Dvě minuty nato navýšil vedení Brňanů Roman Erat a o zápase bylo rozhodnuto, Kometa si vedení už pohlídala a vyhrála 4:2.

Podle Svobody se extraligový nováček předvedl v dobrém světle. "Úplně v klidu můžou extraligu hrát. Měli to dneska těžké. Byl to první zápas doma a ještě v televizi, to je trochu poznat. Až se trochu otrkají, tak si myslím, že budou rovnocenným soupeřem pro všechny," soudí střelec dvou gólů.

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 18. Lušňák (Zálešák, D. Hruška), 40. Hromas (Lušňák, Rýgl) - 25. Koreis (M. Hořava, H. Zohorna), 39. Jakub Svoboda (J. Hruška, T. Svoboda), 52. Jakub Svoboda (J. Hruška, T. Svoboda), 55. Erat (Žižka, Kováčik). Rozhodčí: Hribik, Fraňo - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 4640.

Ohlasy asistentů po utkání:

Jiří Doležal (Chomutov): "S výkonem mužstva jsem spokojený, dlouho jsme hráli na remízu a jediná chyba nám vzala body z utkání. Atmosféra byla vynikající a kluci si zasloužili, aby lidi přišli v takovém počtu a byla u toho i televize. Jen je škoda, že jsme nevyhráli."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Věděli jsme, že nás na ledě nováčka, který vstoupil po dlouhých letech do extraligy, nebude čekat nic lehkého. Jsme rádi, že jsme vyhráli. Za stavu 2:2 bylo klíčové, že rozhodčí neuznali gól Chomutova pro vysokou hůl, protože jinak by to bylo za stavu 2:3 dramatické."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články