Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Kometa poprvé prohrála, Kladno dál táhnou hvězdy ze zámoří

Praha - Hokejisté Kladna se dostali s posilami z NHL v čele s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem na vítěznou vlnu a v dohrávce 5. kola extraligy zdolali v pražské O2 areně Pardubice. Sparta se naopak dál trápí, nestačila na České Budějovice a opět prohrála. Na předchozí úspěchy nenavázal Chomutov, který byl po celý zápas s Třincem pod velkým tlakem, rozhodovalo se ale až v závěru. Poprvé prohrála brněnská Kometa, v derby se Zlínem brala po prodloužení jediný bod. Slavia před mizernou návštěvou přehrála Karlovy Vary a Litvínov porazil Vítkovice. Liberec sice dostal zápas s Plzní do prodloužení, méně štěstí měl však v nájezdech a zůstává poslední.

Jaromír Jágr a Jiří Tlustý v dresu Kladna
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Třinec – Chomutov 2:0

Hokejisté Třince porazili Chomutov 2:0. O čtvrté výhře Ocelářů v ročníku rozhodl navzdory výrazné převaze až čtyři minuty před koncem svým pátým gólem v sezoně Martin Růžička, který tak skóroval zatím ve všech kolech. Hrdinou zápasu byl ale extraligový debutant Matúš Kostúr, který se doslova překonával, a jen jemu nováček vděčí za to, že z Třince neodjel s mnohem větším přídělem.

Report, sestřih a ohlasy (//ct4/hokej/197306-trinec-mel-navrch-piraty-ale-udolal-az-ke-konci/)

České Budějovice – Sparta 3:2

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 5. kole extraligy Spartu těsně 3:2. Hosty od třetí porážky za sebou nezachránil ani gólman Michal Neuvirth, jenž při výluce NHL posílil Pražany z Washingtonu. Jihočeši si naopak připsali třetí vítězství v řadě, které jim vystřelil ve 44. minutě obránce Peter Frühauf.

Report, sestřih a ohlasy (//ct4/hokej/197314-ani-neuvirth-nepomohl-sparta-opet-prohrala/)

Litvínov – Vítkovice 4:3

Severočeši nastoupili do zápasu s chutí a možnost poskočit v tabulce směrem nahoru využili. Už ve druhé minutě skóroval Pšurný. Vítkovice díky Šedivému srovnali, ale po gólu Lukeše již jen dotahovali. Litvínov si utkání hlídal, dvakrát utekl na rozdíl dvou branek, ale Vítkovice pokaždé snížili. Na konci zápasu jim k tomu pomohla hra bez brankáře, v samém závěru pak sahali po vyrovnání, ale Litvínov těsné vítězství uhájil.

Report, sestřih, ohlasy a záznam (//ct4/hokej/197290-litvinov-doma-dokazal-prehrat-vitkovice/)

Slavia – Karlovy Vary 3:1

Hokejisté pražské Slavie porazili v 5. kole extraligy Karlovy Vary 3:1 a v šestém utkání sezony si připsali teprve druhou výhru. Vítěznou brankou z trestného střílení se na tom podílel útočník Roman Červenka, který se do sestavy vrátil po jednozápasové pauze způsobené zdravotními potížemi. Energie na své první vítězství z nedělního duelu s Plzní nenavázala a klesla na předposlední místo.

Report, sestřih a ohlasy (//ct4/hokej/197318-slavia-pred-bidnou-navstevou-porazila-karlovy-vary/)

Zlín – Brno 4:3 P

Hokejisté Zlína v 5. kole jako první tým extraligy v novém ročníku porazili v moravském derby brněnskou Kometu 4:3 po prodloužení. V utkání plném zvratů nepomohly Brnu k výhře ani dva góly a jedna asistence Tomáše Svobody. Duel rozhodl svým druhým zásahem v utkání v čase 61:48 domácí útočník Antonín Honejsek.

Report, sestřih a ohlasy (//ct4/hokej/197322-kometa-letos-poprve-padla-na-najezdy-ji-udolal-zlin/)

Kladno - Pardubice 6:3

Tomáš Plekanec v dresu Kladna si před rekordní návštěvou sezony 15 705 diváků v pražské O2 areně připsal hattrick a jednu asistenci, Jágr zaznamenal také čtyři body za gól a tři přihrávky. Rytíři vyhráli nad Pardubicemi 6:3 a naplno bodovali potřetí za sebou, mistrovský tým z východních Čech naopak utrpěl už čtvrtou prohru v sezoně.

Report, sestřih a ohlasy (//ct4/hokej/197468-plekanec-s-jagrem-opet-zarili-kladno-prehralo-pardubice-6-3/)

Plzeň - Liberec 4:3 SN

Hokejisté Plzně porazili v dohrávce 5. kola liberecké Bílé Tygry 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí sice dlouho kontrolovali vývoj utkání a ve 44. minutě dokonce vedli 3:0, ale hosté třemi góly v rozmezí sedmi minut dokázali vyrovnat. Bod navíc zajistil Indiánům až úspěšný nájezd Martina Straky. Západočeši tak ukončili šňůru dvou porážek, naopak Severočeši přes zlepšení v divoké třetí třetině prohráli počtvrté za sebou a stále čekají na premiérovou výhru v normální hrací době. Liberec je i nadále poslední.

Report, sestřih a ohlasy (//ct4/hokej/197470-liberec-cernou-serii-neprotrhl-v-plzni-prohral-po-najezdech/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články