Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa po vydařené třetí třetině porazila Kladno

Brno - Hokejisté Komety Brno zdolali v domácí premiéře ve druhém kole extraligy Kladno 3:1, když rozhodli dvěma góly v závěrečné třetině. Loňští finalisté extraligy zužitkovali dvě přesilovky, při nichž se prosadili střelecky obránci Jozef Kováčik a Radim Bičánek, třetí gól přidal Miloslav Hořava z trestného střílení.

Do sestavy Komety se vrátil uzdravený Holec, na marodce ale stále zůstali Němec, Divíšek a Petrovický. Kladno se pokoušelo o aktivní hru s důsledným napadáním po ztrátě kotouče. Stejnou taktiku zvolili Brňané a oba celky spoléhaly především na obranu. Čekání na premiérovou branku na brněnském ledě trvalo 26 minut. Po vyloučeních Dlouhého a následně Malce využilo Kladno dvojnásobnou přesilovku. Po akci Patery s Hlaváčem prostřelil Trvaje Hovorka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Rytíři Kladno

Brňané odpověděli o pět minut později, když při přesilovce na tvrdou střelu obránce Kováčika od modré čáry zareagoval brankář Chábera hodně pozdě. Po vyrovnaných úvodních dvou třetinách se už závěr zápasu odehrál v režii domácího týmu. Útočné dravosti Brňanů čelilo často Kladno jen za cenu faulů.

K získání náskoku pomohla Brňanům přesilovka pět na tři, na Bičánkovu ránu od modré Chábera nedosáhl. Náskok svěřence trenéra Zdeňka Venery povzbudil, v 51. minutě unikl domácí útočník Hořava, kterého při cestě na branku zastavil Macholda jen sražením na led. Trestné střílení zkušený Hořava proměnil blafákem do bekhendu. Takticky hrající Kometa už dvougólový náskok udržela.

Po inkasování druhé branky v závěrečné třetině už Kladno vsadilo všechno na jednu kartu. "Hráli jsme vabank. To už vyhovovalo soupeři, který útočil do otevřené obrany. K úspěchu v Brně je potřeba, aby všechno sedlo," tvrdí Patera. Myslel tím výborný výkon brankáře, zmiňovanou disciplínu i štěstí. "Prostě všechno musí sednout dohromady. A to se nám nepodařilo," uvedl kapitán kladenského týmu Pavel Patera.

Oproti minulé sezoně vychází Kometě přesilovky. V Chomutově zaznamenala v početní výhodě jednu branku, tentokrát skórovala v přesilovce dvakrát. "Super přesilovky zatím z naší strany nejsou. Ale dáváme z nich góly. Určitě se soustředíme více na bránění. Jsme rádi za dobrý start, ale musíme hrát s pokorou. A vrátit se k věcem, které se nám loni dařily," poznamenal kapitán Brna Radim Bičánek.

Kometa Brno - Rytíři Kladno 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 31. Kováčik (T. Svoboda, J. Hruška), 49. Bičánek (Žižka, Jakub Svoboda), 51. M. Hořava z trestného střílení - 26. Hovorka (Patera, Hlaváč). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 7200.

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Koreis, M. Hořava - J. Káňa, Dočekal, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Kladno: Chábera - Macholda, Drtina, David Růžička, Černošek, L. Procházka, Piskáček, Majeský, Mocek - Hlaváč, Patera, Obdržálek - Hovorka, Dragoun, M. Látal - Valský, Melka, Eberle - Kuchejda, Kuchler, Dalecký. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Lubomír Oslizlo (Brno): "Odehráli jsme velice těžké utkání, premiéra v domácím prostředí nebývá jednoduchá. Soupeř nás nepříjemně napadal, měli jsme problémy s rozehrávkou. O našem vítězství rozhodly přesilovky. Každý bod v úvodu soutěže je dobrý, proto jsme po dvou kolech s plným ziskem spokojeni. Považuji to za důležité, neboť v přípravných zápasech tým tak nevypadal. Dnes jsme nedělali zbytečné věci navíc."

Jiří Kopecký (Kladno): "Dnes jsme hráli špatné utkání. Na krásu se hokej nehraje, rozhodují góly. Do půlky zápasu jsme byli lepší. Paradoxně po vstřelení první branky jsme nechali Brnu iniciativu. Díky přesilovkám se dostalo do vedení a my jsme už na výsledek nestačili zareagovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články