Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kometa po třech porážkách zabrala a udolala Spartu

Brno - Kometa nad Spartou čtyřikrát vedla, až napočtvrté ale dokázala vedení udržet a zvítězila 5:3. Vítězný gól domácích vstřelil čtyři minuty před koncem zápasu Zohorna. Sparta tak potřetí v řadě prohrála, Kometa naopak po třech porážkách zabrala a zvítězila.

Slavící hokejisté Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Sparta začala agresivně a důrazem v osobních soubojích přehrávala soupeře. Do slibnější šance se dostala v osmé minutě, kdy Hlinka z úhlu netrefil zcela odkrytou branku. Vzápětí zachytil ve středním pásmu špatně založený útok protivníka Kováčik, který pohotově našel zcela volného Vondráčka a ten dělovkou prostřelil brankáře Pöpperleho.

Tlak Sparty otupila v přemíře bojovnosti postupně dvě vyloučení, početní výhodu navzdory územní převaze Kometa nevyužila. Aktivní napadání vyneslo Spartě v 17. minutě vyrovnání. Pech vybojoval v rohu kluziště kotouč a z jeho přihrávky Sabolič našel skulinku v brněnské brance.

V hokeji bohatém na osobní souboje měla ve druhé třetině více ze hry Kometa, která těžila z kvalitní defenzívy a rychlých protiútoků. Aktivita a častější střelba se odrazila i v slibných šancích. Tísněný Čermák při sólovém nájezdu už nestačil přesně zacílit branku a ve 27. minutě trefil tyčku Ostřížek.

Až v závěru druhého dějství se nabídla Kometě téměř dvě minuty dlouhá přesilovka pět na tři. Vyloučeného Čajkovského následoval po sedmi sekundách na trestnou lavici po vyhození kotouče do ochranné sítě za brankou Polášek. Početní převahu zužitkoval po Kaberleho přihrávce na druhý pokus Jan Hruška.

Také Sparta využila v úvodu třetí třetiny přesilovou hru, při níž srovnal skóre Přibyl. Po tomto gólu Sparta na chvíli ožila, rychlé akce se střídaly na obou stranách. Potřetí posunul v zápase Kometu do těsného vedení v 52. minutě Čermák, jenže jen o dvě minuty později opět srovnal skóre Piskáček.

Čekání na chybu vyšlo Brňanům. Čtyři minuty před koncem Réway naslepo zadovkou nahrál puk přímo na hokejku Hynku Zohornovi, který bekhendem překonal bezmocného Pöpperleho. Dvě minuty před koncem zkusila Sparta hru bez gólmana. Doplatila na chybu na modré čáře a Burian střelou do prázdné branky pečetil vítězství Brna.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 5:3 (1:1, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 8. Vondráček (Kováčik), 38. J. Hruška (Kaberle), 52. L. Čermák (Dočekal), 56. H. Zohorna, 59. Burian - 17. Sabolič (Pech), 42. Přibyl (Réway, Buchtele), 54. Piskáček (Buchtele). Rozhodčí: Čech, Hradil - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Stehlík, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Ptáček - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, Janňa II - Dočekal, L. Čermák, Burian - R. Zohorna, Koreis, Tenkrát. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Polášek, Piskáček, Eminger, Hrbas - Sabolič, Pech, Kumstát - Forman, J. Hlinka, Klimek - Réway, Přibyl, Buchtele - Netík, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták. 

Alois Hadamczik (Brno): "Utkání mělo vynikající úroveň. Jsem rád, že jsme napravili zpackané minulé utkání v Plzni. Vyhrát nad tak těžkým soupeřem, jakým je Sparta, je pro nás cenné. Soupeř má velice šikovné útočníky a celý tým Sparty příkladně bojoval. Dokazuje to i skutečnost, že třikrát soupeř vyrovnal a nepoložili jej inkasované branky. Nevím, zda se dá říci, že naše hra roste se silou soupeře. Když zde hraje Sparta, tak jsou všichni v pozoru. S každým soupeřem se hraje jen o tři body. My jsme dnes jen dotahovali, co jsme v předcházejících zápasech bodově ztratili. A také jsme dokázali, že dovedeme hrát lépe než v některých předcházejících zápasech."
Zdeněk Moták (Sparta): "Zápas byl výborný v nasazení a bojovnosti, diváci viděli hokej nejvyšší kvality. Už jsme bohužel nedokázali reagovat na čtvrtý gól Brna. Měli jsme ještě při hře bez brankáře nějaké šance vyrovnat, což se nám nepodařilo. Naopak jsme inkasovali pátou branku. O výsledku rozhodla neomluvitelná chyba Réwaye při čtvrtém inkasovaném gólu. Ovšem i takové věci se v hokeji stávají. Musíme brát v úvahu, že Réway je mladý hráč, odehrál hodně těžkých utkání, ale ještě mu chybí zkušenosti." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články