Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kometa opět pyká za fanoušky, za jejich řádění ve Vítkovicích dostala pokutu 100 000

Vedení Komety Brno dostalo od disciplinární komise hokejové extraligy pokutu 100 000 korun za chování fanoušků ve druhém zápase čtvrtfinále play-off proti Vítkovicím v Ostravě. Fanoušci Komety v utkání hraném 14. března vyprovokovali konflikt s příznivci domácího klubu, který si vyžádal zásah policie, a duel musel být i přerušen.

Slavící fanoušci Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Iniciátorem incidentu byli příznivci hostujícího klubu, kteří opustili svůj sektor a vyprovokovali fyzické potyčky v sektoru domácích fanoušků, pokračující i v dalších částech zimního stadionu," uvedl předseda komise Karel Holý.

Vysokou pokutu dostala Kometa s ohledem na závažnost provinění a hrozbu ukončení zápasu i faktu, že Brno bylo za přestupky fanoušků na venkovních stadionech potrestáno v aktuální sezoně již počtvrté.

Brňané mají potíže s chováním fanoušků i na vlastním stadionu, na základě nově zavedeného pravidla postihujícího vulgární skandování dostali podle dostupných informací celkem dvanáct trestů v souhrnné výši 120 000 korun. Na začátku února se poté kluby rozhodly, že další tresty nebudou zveřejňovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Kometa Brno dostala pokutu 100 000 korun za chování fanoušků

Stotisícová pokuta za chování fanoušků patří v extralize k nejvyšším v posledních letech. Nejvíce - 200 000 korun - měl v roce 2005 zaplatit obránce Pavel Kubina za výroky na adresu rozhodčího Petra Boliny. Následně mu výkonný výbor hokejového svazu trest snížil na polovinu.

Vysoké pokuty padaly v předchozích letech i za porušení licenčního řádu. Litvínov musel v roce 2016 zaplatit 102 000 korun, prvoligový Prostějov vloni v říjnu 132 000 korun. V roce 2015 dostal Litvínov trest 100 000 korun za neoprávněný start útočníka Františka Gerháta.

Vedle Brna dostal pokutu 50 000 korun rovněž za chování fanoušků i Hradec Králové. Východočeši byli potrestáni za prohřešky v sedmém duelu čtvrtfinále play off proti Liberci. Domácí diváci v jeho průběhu házeli předměty na trenéra Bílých Tygrů Liberce Filipa Pešána.

"Poprvé k tomu došlo hned před začátkem utkání, později při příchodu trenéra na druhou a třetí třetinu, přičemž v obou těchto případech byl tekutinou v kelímcích zasažen," uvedl Holý. Jednání fanoušků označil za hrubě nesportovní a v zásadním rozporu s proklamovanou snahou klubů a jejich sdružení o zlepšení kultury prostředí na zimních stadionech.

Dvě pětitisícové pokuty dostaly i Vítkovice. Jednu zaplatí za chování fanoušků a jejich podíl na konfliktech ve stejném zápase, druhou za první duel série, kdy na začátku utkání a po vstřeleném gólu vhodili konfety a papírové kotouče na ledovou plochu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články