Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kometa odmítla české semifinále, postoupily Liberec s Třincem

Hokejisté Liberce a Třince slaví postup do semifinále Ligy mistrů, český šampion Kometa Brno se naopak se soutěží rozloučil. Liberec po domácí prohře 0:1 vyhrál v Curychu 2:0 po samostatných nájezdech a v lednu jej v boji o finále čeká švédské Växjö. Třinec po vítězství na vlastním ledě 3:1 vyhrál v Gävle nad Brynäs 5:3 a narazí na Jyväskylä. Finský celek po domácí remíze 3:3 veze postup z Brna díky vítězství 5:3.

Brněnský Marek Čiliak inkasuje branku
zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

Ztrátu Liberce z prvního utkání smazal v Curychu ve 42. minutě Lukáš Krenželok a v rozstřelu zařídili postup Martin Bakoš a Petr Kolmann. Hrdinou utkání byl gólman Jaroslav Janus, který neinkasoval za 70 minut hry ani v nájezdech.

Liberec už v osmifinále přes domácí prohru 2:3 vybojoval proti obhájci triumfu Frölundě postup na jejím ledě v Göteborgu po výhře 6:4 v prodloužení a podobný počin zopakoval.

Tým vedl stejně jako v odvetě s Frölundou asistent trenéra Karel Mlejnek, protože hlavní kouč Filip Pešán si plní povinnosti u české reprezentační dvacítky.

Třinec vedl v Gävle díky brankám Tomáše Marcinka a Jakuba Petružálka 2:0, a přestože domácí třikrát snížili na rozdíl jedné branky, Oceláři si bezpečný náskok na postup bez potíží hlídali. Brankami se na výhře 5:3 podíleli také Zbyněk Irgl, David Musil a Milan Mikulík.

O vyřazení Komety rozhodla úvodní třetina, kterou Brňané prohráli 0:3 a výsledek už nezvrátili. "Sami si klademe otázku, co se s námi v první třetině dělo. Byl to takový kolaps, kdy nám najednou nešla hlava, vůbec jsme nebyli v zápase. Soupeř dával branky, měl další šance. My jsme nebyli schopni to zastavit," řekl trenér Kamil Pokorný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články