Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kometa nemá postup do předkola ve svých rukou

Praha - Hokejisté Komety Brno nemají před úterním závěrečným 52. kolem základní části extraligy postup do předkola play-off ve svých rukách. V boji o dvě volná místa proti úřadujícímu vicemistrovi hovoří horší bilance ze vzájemných zápasů s mistrovskými Pardubicemi i Vítkovicemi.

Hráči Komety Brno
zdroj: ČT Brno autor: Iva Gambová

Všichni tři aspiranti jdou do boje se shodným počtem 72 bodů, Kometa tak musí získat k postupu o bod více než Pardubice či Vítkovice. Brno se v úterý představí na ledě šesté Sparty, Pardubice hrají na hřišti vedoucího Zlína a Vítkovice nastoupí na půdě předposledního Liberce.

V případě bodové shody všech tří by skončily podle minitabulky vzájemných duelů deváté Vítkovice, desáté Pardubice a jedenáctá Kometa. Vítkovice mají lepší bilanci i s Pardubicemi, takže v případě rovnosti bodů jen s nimi mají zaručenou vyšší pozici.

V boji o Prezidentský pohár pro nejlepší tým základní části má nejlepší výchozí pozici Zlín, který má jednobodový náskok před druhou Slavií a tříbodový před třetí Plzní. Navíc má Zlín lepší vzájemné zápasy se Slavií. S Plzní je na tom sice hůře, ale pokud by došlo na minitabulku při shodě bodů všech tří celků, tak bude slavit triumf v dlouhodobé části Zlín.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články