Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Kometa má mečbol, Hradec chce odčarovat Čiliaka a vrátit sérii domů

Jediné vítězství dělí Kometu od postupu do semifinále play-off extraligy. V pátečním třetím čtvrtfinále Brno porazilo doma Hradec Králové 2:1 zásluhou dvou branek amerického útočníka Petera Muellera. Úřadující mistr tak může o postupu rozhodnout již ve čtvrtém utkání, znovu před vlastními diváky. Přímý přenos sledujte od 18:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Kometa Brno - Hradec Králové
zdroj: ČT4 autor: Václav Šálek

"Bude to nejtěžší zápas série. Čtvrtá výhra je nejtěžší, ale my budeme připravení a snad si to užijeme," věští hrdina pátečního utkání Mueller.

Východočeši tápou v útoku, ve třech zápasech dali skvěle chytajícímu Marku Čiliakovi pouhé dva góly. "Hráči odvedli z pohledu nasazení vynikající práci, ale stále nás trápí koncovka. Je to 3:0, ale my se dobře připravíme a budeme chtít vrátit sérii ještě do Hradce. Nic nebalíme," říká hradecký trenér Tomáš Martinec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále play-off Brno - Hradec Králové

"Sebereme všechny síly, řekl bych, že jich máme víc než Kometa, a budeme bojovat, abychom se vrátili ještě na domácí zápas. Když urveme jeden duel, může se stát cokoliv," věří brankář Jaroslav Pavelka v sílu Východočechů.

Podle něj série může být ještě dlouhá. "Musíme se více tlačit do brány a sebrat gólmanovi oči, jak se říká. My se prostě před jejich bránu nedostaneme, v tom je náš problém. Věřím, že na to máme, stát se může cokoliv. Můžeme s tím ještě něco udělat," je přesvědčen Pavelka.

V těžké situaci je také Plzeň, indiáni po úvodním hladkém vítězství ztratili další dva zápasy s Olomoucí v prodloužení a pokud chtějí reálně pomýšlet na obrat v sérii, musí ve čtvrtém duelu znovu najít recept na kompaktně hrající Hanáky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články