Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kometa i potřetí v sezoně zdolala Chomutov a je čtvrtá

Brno – Poprvé v sezoně dostali od Chomutova branku, hokejisté Brna i přesto dokázali na domácím ledě poslední celek tabulky porazit i potřetí v sezoně, když nad Piráty vyhráli 4:2. Kometa si tak připsala doma devátou výhru z deseti z posledních duelů a poskočila na čtvrté místo v tabulce.

Slavící Tomáš Žižka
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Brňané však zápas začali hodně vlažně. K lehkovážnosti je zřejmě sváděl poslední debakl Chomutova 0:7 se Spartou na domácím ledě. A také skutečnost, že Piráti měli k dispozici pouze tři pětky a ve třetím útoku hráli dva junioři.

Technickou vyspělostí i přesnější kombinační souhrou získali sice Brňané územní převahu. V koncovce jim ale chyběl důraz a všechny střely stačil likvidovat brankář Pirátů Růžička. V defenzívě se nevyvarovali domácí hokejisté několika chyb. Jednu z nich po nepřesně založeném útoku potrestal v 9. minutě Kubinčák vedoucí brankou. Jen v první třetině měla Kometa výhodu tří přesilových her. Ovšem ani v početní převaze se gólově neprosadila.

Bojovnost do své hry přidali Brňané až v závěru úvodní třetiny, kdy nejdříve zasedl na trestnou lavici na 4 minuty po zranění soupeře Koreis a po něm i Tomáš Svoboda. Ovšem v dvouminutovém oslabení ve třech se domácí hokejisté ubránili.

Herní trápení Komety pokračovalo i ve druhé třetině. Největším problémem domácího týmu bylo založení kloudného protiútoku. Chomutov chytře bránil střední pásmo, kde zachytával nepřesné přihrávky soupeře. Z krize se Brňané dostali částečně až po polovině zápasu, ve 32. minutě se po akci Brendla s Čermákem podařilo vyrovnat obránci Žižkovi.  

V závěrečné třetině Kometa přidala na důrazu. Ve 47. minutě zachytil špatnou rozehrávku obránce Krsteva kapitán Čermák, který po sólu překonal podruhé brankáře Růžičku. Vzápětí obránce Novák fauloval v brankové příležitosti Němce, který proměnil následné trestné střílení. Chomutov ještě korigoval brankou Bombersbacka, vyrovnat se už Pirátům ale nepodařilo. Naopak při power play potrestal chybu Chomutova Burian. Brno se tak posunulo na čtvrté místo tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Chomutov

HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 32. Žižka (Čermák, Brendl), 47. Čermák, 48. V. Němec z tr. střílení, 59. Burian (H. Zohorna) - 9. Kubinčák, 50. Bomersback (Šagát, Krstev). Rozhodčí: Husička, Polák - Bryška, Lučan. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 6 608.

Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Brendl, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, Koreis, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Chomutov: M. Růžička - J. Mrázek, Pulpán, Novák, Krstev, Rutta, Trefný, Šulák - D. Hruška, Divíšek, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Šagát - O. Kaše, Kämpf, Kubinčák - Račuk, Kůs. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Martin Pešout (Brno): "Pro nás mělo utkání ten nejhorší scénář. Měli jsme v prvních deseti minutách tlak a několik vyložených šancí. Nedokázali jsme však dát branku ani ze tří přesilovek. Brankář Růžička nám pochytal všechny šance. Po inkasovaní úvodního gólu z první střely na naši branku jsme se začali bát o výsledek. Musíme tým pochválit za to, že i po takovém výkonu, kdy se nám vůbec nedařilo, jsme dokázali získat tři body."  

Robert Kaše (Chomutov): "Do zápasu jsme šli s cílem nedostat branku. Což se nám zásluhou brankáře Růžičky dařilo. Naopak jsme dali z první střely na Čiliaka branku, což nás nakoplo. Ve druhé třetině jsme byli aktivnější. Ale bohužel po naší chybě jsme inkasovali a soupeř se dostal do zápasu. Do závěrečné třetiny jsme šli opět opatrně, abychom nedostali branku a naopak se pokusili nějakou vstřelit. Bohužel individuální chybou jsme Kometě pomohli otočit průběh zápasu a vítězství si už domácí tým udržel. Máme velkou marodku. Nyní se nechceme zabývat tím, že jsme poslední. Snažíme se do každého zápasu jít naplno."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články