Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Kometa dokázala udolat Liberec až v nájezdech

Brno - Hokejisté Komety Brno v 51. kole extraligy porazili na domácím ledě až po nájezdech Bílé Tygry Liberec 2:1. Ztrátou bodu si zkomplikovali cestu do předkola play-off. Rozhodující nájezd proměnil Tomáš Svoboda. Liberec potvrdil dobrou formu z posledních kol, jeho hlavní oporou byl brankář Marek Schwarz.

Sport
zdroj: ČT4

Stejně jako v pátečním nevydařeném duelu s Pardubicemi poznamenal hru Brňanů tlak na zisk tříbodového vítězství k postupu do předkola play-off. Hokejová dřina domácího týmu kontrastovala s herní pohodou libereckého týmu. K získání jednogólového náskoku napomohla Kometě 51 sekund dlouhá přesilovka pět na tři po vyloučeních obránců Čakajíka a Čutty. Početní výhodu zužitkoval ve 13. minutě Petrovický. I když se brněnští hokejisté snažili útočit, jejich kombinační snaha se odrazila pouze na častých střelách, které ale brankáře Schwarze výrazněji neohrozily.

Kometa sice měla v první třetině tlak, další gól, který by znamenal uklidnění, ale nepřidala. Bílí Tygři těžili hlavně ze hry první útočné řady, kde se k Petru Nedvědovi a Víškovi připojil Duda. Ve druhé třetině Liberec zlepšil defenzivní hru ve středním pásmu a přinutili soupeře pouze k nahazování puků do útočné třetiny. V ní se na rozdíl od prvního dějství už domácí hokejisté tolik neprosazovali a aktivnější hokejisté Liberce postupně převzali do svých rukou režii zápasu. Signál k náporu dal ve 24. minutě Nedvěd, jehož střela se odrazila od tyčky.

Po delším dohrání akce si Nedvěd vynutil na hlavních rozhodčích zpětnou prohlídku videa. Branku sice nevstřelil, podařilo se mu ale nabourat protivníkovu koncentraci. Pouhých deset sekund po zkoumání videa se podařilo Pospíšilovi po chybě v brněnské obraně vyrovnat. V závěru druhé třetiny se už dostali domácí hokejisté pod tlak soupeře. Jen s obtížemi zakládali útoky a jejich hra se změnila o nekompromisní boj o každý metr ledu. Do vážnější šance se dostal až ve 39. minutě po přihrávce Petrovického Lušňák, který ale na Schwarze nevyzrál.

V závěrečné třetině Kometa zvýšila svou útočnou aktivitu, z územní převahy si vypracovala i slibnější příležitosti. V koncovce se však Brňané neprosadili. V 55. minutě Tomáš Svoboda trefil tyčku a Kometě nepomohla k tříbodovému vítězství ani závěrečná přesilová hra, kdy promarnil šanci ke skórování Zohorna. Naopak v závěru základní hrací doby zachránil domácí hokejisty při rychlých protiútocích Liberce brankář Trvaj. V samostatných nájezdech byl v brněnském týmu neúspěšný Němec, naopak Petrovický a Tomáš Svoboda brankáře Schwarze překonali. V týmu Liberce dal branku pouze Tomáš Pospíšil, Duda ani Petr Nedvěd neuspěli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 2:1 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Petrovický (T. Svoboda, Jakub Svoboda), rozhodující nájezd T. Svoboda - 26. T. Pospíšil (Výtisk, Vantuch). Rozhodčí: Minář, Mikula - Kostka, Pešek. Vyloučení: 2:6, navíc Holec (Brno) na 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Švrček, Valach, Malec, M. Hruška - H. Zohorna, L. Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, Holec, Jakub Svoboda - Lušňák, Petrovický, Dlouhý - Němec, Koreis, Burian. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Šimek, Čutta, Jánošík, Moravec, Výtisk, Derner - Duda, P. Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Bulíř - Vantuch, Galamboš, Jonák - od 21. min. navíc T. Urban. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Zdeněk Venera (Brno): "Za normálních okolností bych řekl, že dnešní dva body jsou dobré. Ovšem za situace, do které jsme se dostali, nám dva body mohou být málo. Každopádně musíme jet na Spartu s tím, že potřebujeme bodovat a čekat na ostatní výsledky. Takže dnes není spokojenost. Bohužel máme v poslední době problémy s proměňováním šancí. Několikrát skákal kotouč po brankové čáře."

Milan Černý (Liberec): "Jsme rádi, že si ze zápasu, o jehož důležitosti není potřeba mluvit, vezeme bod. Přesto, že jsme hráli jedinou přesilovku za sevřený a zahozený kotouč, jsme dosáhli na bod. Naše hra se po dobrých výsledcích proti týmům z čela tabulky zlepšila. Daří se nám, hráči si více věří. Začal výborně chytat brankář Schwarz a jedno utkání i Vošvrda. Výsledky mají své opodstatnění."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články