Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kometa chce zastavit propad proti Pardubicím, Hradec hostí Plzeň

Praha - Další příležitost ukončit čekání na vítězství v základní hrací době budou mít hokejisté Brna v duelu proti Pardubicím. Kometa získala tři body naposledy 8. ledna, do zápasu s předposledním Dynamem půjde s nepovedenou devítizápasovou šňůrou v zádech. V boji o přímý postup do play-off už se navíc na Brňany bodově dotáhl Chomutov. Hradec Králové může ještě zaútočit na pozici druhého Třince, Plzeň ale bojuje o desítku a na Východě Čech potřebuje nutně bodovat. Přímý přenos utkání Hradec Králové – Plzeň sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

18:00 Brno - Pardubice

Kometě se stále nedaří vymanit se z krize, ve středu ztratila slibně rozehraný zápas v Litvínově. "Taková ztráta se kouše hodně těžce. Potřebujeme tento výpadek v utkání s Pardubicemi odčinit. Věřím, že se hráči vydají ze všech sil," uvedl asistent trenéra Kamil Pokorný. Příčiny nezdarů vidí v neproměňování šancí a také ve zbytečných chybách.

"Podobným způsobem jsme odehráli utkání doma s Karlovými Vary. Získali jsme dvoubrankový náskok a pak neproměnili šance na jeho zvýšení. Věřím, že se to v pátek konečně zlomí. Nejde o to, že by se mužstvo zhroutilo. Jenže přijdou dvě tři individuální chyby a soupeř je potrestá," řekl Pokorný.

Pardubice dokázaly ze tří vzájemných utkání v sezoně vytěžit čtyři body. "Nechci hodnotit, s kým jsme kdy vyhráli a prohráli. Jdeme do utkání s čistou hlavou a chceme v něm bodovat. Hráči si takový zápas musí užít, v Brně je radost hrát v takové atmosféře," prohlásil kouč Miloš Holaň.

"Musíme si dát pozor hlavně na přesilové hry Komety, do jejíž sestavy se navíc vrátil Martin Erat. Brno hraje na špici, má kompaktní mužstvo, rozhodovat budou detaily. Pouze stoprocentní výkon každého hráče nám může pomoci k bodovému zisku," zdůraznil Holaň.

Sport
zdroj: ČT4

17:20 Hradec Králové - Plzeň (ČT sport)

Třetí Hradec Králové má k dobru na sedmou příčku sedm bodů, ale zůstává obezřetný. "Zůstal bych skromný. Může se stát cokoliv, máme hrozně těžký los. Jedeme do Třince, do Liberce, do Chomutova. Byl bych při zemi a šel zápas od zápasu. Pro nás je priorita udělat šestku, a čím výše budeme, tím lépe," řekl zkušený útočník Jaroslav Bednář.

Desátí Indiáni mají na jedenáctý Zlín dva body k dobru, ale Berani odehráli o zápas méně. "Naposledy proti Boleslavi jsme neodehráli dobré utkání a musíme začít hrát úplně jinak. Nepovedené přesilovky vycházely z našeho špatného výkonu při hře v pěti. Už v minulosti nás trápily a nejsme schopni si v nich pomoci. Málo v nich střílíme a neudržíme se ani v pásmu. To musíme do dalších zápasů zlepšit," řekl asistent Ladislav Čihák.

Utkání Zlín - Sparta
zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

17:30 Zlín - Sparta

Berani zoufale bojují o předkolo play-off. Po trenérské výměně se jim daří doma, kde z posledních 11 zápasů prohráli jen s Libercem. "Úspěšná série je lichotivá. Ovšem Sparta představuje nesmírně kvalitního protivníka se zkušeným kádrem. Řadím ji mezi tři top týmy extraligy," uvedl trenér Robert Svoboda.

Zlínu se podařilo v posledním vzájemném duelu zaskočit Spartu na jejím ledě výhrou 3:0. "Nějaké poznatky z tohoto zápasu si vezmeme. Pokud se všechno sejde, tak bychom mohli znovu uspět," míní kouč, který bude mít k dispozici po delší době kompletní tým.

Sparta má co napravovat i s ohledem na středeční domácí porážku s Hradcem Králové (2:5). "Měli jsme velké množství vyloučených a nechali jsme si vzít dobře rozehraný zápas. Stalo se nám to již poněkolikáté a naším úkolem je tyto věci s blížícím se play-off eliminovat. Ve Zlíně budeme mít dobrou příležitost. Je to houževnatý soupeř, který se spoléhá na kvalitní defenzivu a výborného brankáře," řekl asistent Zdeněk Moták.

Utkání Vítkovice - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

17:00 Vítkovice - Litvínov

Vítkovice ve středu obrátily zápas v Karlových Varech a živí stále šanci na přímý postup do čtvrtfinále. Posílit ji mohou s Litvínovem. "Víme, že se tabulka kolem šestého místa vyrovnává, ale zároveň také cítíme tlak od týmů za námi. Proto se soustředíme primárně pouze na poctivé sbírání bodů. Litvínov má nebezpečnou ofenzivu, ale umí hrát výborně i vzadu," řekl vítkovický kouč Jakub Petr.

"Jedeme do Vítkovic pro body, musíme potvrdit výhru s Brnem a hlavně navázat na předvedenou hru ve třetí části. Bude to stejně důležité utkání. Když pojedeme domů s prázdnou, středeční výsledek se maže a začínáme zase od nuly, takže je důležité potvrdit tři body z minulého zápasu i v Ostravě a pak doma s Karlovými Vary," prohlásil litvínovský útočník Robin Hanzl.

Sport
zdroj: ČT4

17:30 Chomutov - Třinec

Chomutov hrál poslední tři zápasy venku a vytěžil z nich sedm bodů. "Po dlouhé době se přesouváme na domácí led a uděláme všechno pro to, abychom navázali na dobré výkony z venkovních utkání a získali všechny tři body," uvedl asistent trenéra Jan Šťastný.

Třinec v posledních třech zápasech na chomutovském ledě naplno nebodoval. Oceláři ale doufají, že nedávnou krizi po pauze zažehnali výhrou nad Olomoucí (3:2). "Herně máme co zlepšovat. S třetí třetinou jsme nebyli spokojeni a před Chomutovem to bylo varování, že je třeba hrát s maximální koncentrací celý zápas," řekl asistent trenéra René Mucha.

Sport
zdroj: ČT4

18:00 Liberec - Olomouc

Úřadující mistr Liberec má v čele šestibodový náskok a tím na dosah obhajobu Prezidentského poháru pro vítěze základní části. Další krok k němu mohou Bílí Tygři udělat proti Olomouci, ale čeká je první zápas po pauze. Hanáci po čtyřech výhrách narazili a zůstávají stále pod čarou účasti ve vyřazovacích bojích.

Po Třinci je venku navíc čeká další silný soupeř. "Ale uspět se dá proti komukoliv, soutěž je hodně vyrovnaná. Dokázali jsme nedávno zabodovat na Spartě nebo na Kometě, je to možné i v Liberci, i když soupeř je velice kvalitní," uznal kouč Zdeněk Venera.

17:30 Mladá Boleslav - Karlovy Vary

Jedním z nejbližších konkurentů Olomouce v boji o desítku je Mladá Boleslav, která může upevnit svou pozici proti posledním Karlovým Varům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články