Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kometa brala na Slavii všechny tři body

Praha - Hokejisté Komety Brno i díky dvěma využitým přesilovým hrám a skvělému výkonu brankáře Martina Faltra porazili ve 30. kole extraligy pražskou Slavii na jejím ledě 3:1. Po páteční prohře v Třinci si tak Brněnští spravili chuť a bez ohledu na výsledky soupeřů se před reprezentační přestávkou udrželi na druhém místě tabulky.

Slavia - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Brněnští vlétli na domácí ve velkém stylu a hned ve druhé minutě si vynutili přesilovou hru po faulu Micky. Hostující střelci při ní zasypali brankáře Furcha salvou střel, ale ani jedna se neujala. Domácí kontrolovali šancí Bednáře, kterého v poslední chvíli zastavil hostující obránce. V 8. minutě se do obrovské šance dostal útočník Divišek, jenž ujížděl zcela sám na Furcha, překonat jej ale nedokázal. Domácí se do největší šance první třetiny dostali při přesilovce, Bednář ale nedokázal zvednout puk a trefil pouze beton Faltra.

V 17. minutě se diváci dočkali první branky. Čermák nabil na modrou obránci Švrčkovi, jenž trochu se štěstím překonal Furcha. Do druhé třetiny vstoupila Slavia aktivněji. Už po pár vteřinách mohl vyrovnat Kadlec, ale jeho střela mířila pouze do připraveného Faltra. Následně vybídl Kalla ke skórování obránce Dresela, ten však u tyčky ve vyložené šanci promáchl. Ve 27. minutě se domácí již dočkali. Hertl našel geniální přihrávkou zcela volného Bednáře, jenž neměl sebemenší problém trefit odkrytou branku Komety.

O pár chvil později mohli jít domácí do vedení, ale kapitán Kadlec v další dobré šanci pálil jen do Faltra. Ve 32. minutě neuspěl na druhé straně Němec, který si obhodil domácího zadáka, Furch ale jeho střelu vyrazil. V závěru třetiny znovu udeřili hosté, kterým domácí díky špatnému střídání nabídli dvojnásobnou přesilovku. Furch kapituloval po souhře Němce s Hruškou. Začátek třetího dějství se nesl ve velkém tempu s řadou šancí na obou stranách. Nejprve Krenželok netrefil zcela odkrytou branku Komety.

Na druhé straně mohl poslat hosty do dvojbrankového vedení Čermák, ale v úniku nevyzrál na hbitého Furcha. Ve 44. minutě si obrovský tlak vynutila čtvrtá řada domácích, která zavřela Brněnské na několik desítek vteřin v jejich obraném pásmu, ale ani jeden z dvojce Kulhůfek - Stránský si nepřišel na hostujícího brankáře. Hosté ale tlak Slavie ustáli a sami začali vyrážet do nebezpečných protiútoků. Jeden z nich dokázal zužitkovat Erat, který střelou do šibenice potrestal chybu slávistické obrany.

HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky 27. Bednář (Hertl) - 17. Švrček (Čermák, Žižka), 39. J. Hruška (V. Němec, Falter), 53. Erat (Koreis). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Pouzar, Jirka. Vyloučení: 4:6, navíc Kadlec (Slavia) 10 min. Využití: 0:2. Diváci 7 675.

Slavia: Furch (58. Kopřiva) - Kadlec, Dresler, Kuboš, Kučný, Kolařík, Kempný, Beňovič - Hertl, Kalla, Bednář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Alinč, Krenželok - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Brno: Falter - Švrček, Žižka, Bičánek, Valábik, Valach, Malec - H. Zohorna, Čermák, M. Hořava - J. Svoboda, Divíšek, J. Hruška - Holec, Petrovický, Erat - Dočekal, Koreis, V. Němec. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Josef Beránek (Slavia): "Chtěli jsme bodovat a navázat na poslední domácí utkání. Zápas se nesl hodně v defenzivním duchu. Bohužel jsme vstřelili pouze jednu branku a na tu se doma těžko vyhrává. Furch by měl být v pořádku, šlo jen o momentální otřes. Nemělo by to být nic vážného."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Jsme rádi, že jsme před reprezentační přestávkou získali tři body. Víme, že Slavie hraje v poslední době dobrý hokej. O to těžší bylo tady dnes uspět. Utkání bylo dobře odpracované. Zdravotní stav hráčů se zlepšuje. Tomáš Svoboda a Radek Dlouhý už s námi trénují a po reprezentační přestávce by měli být připraveni."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články