Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kolo před koncem je hotovo. Extraliga zná první šestku i účastníky předkola

Praha – Předposlední kolo základní části extraligy dalo odpověď na všechny hlavní otázky, které bylo potřeba vyřešit. Díky prohře Chomutova se Spartou do první šestky, která má jisté play-off, přibyly Hradec Králové, Plzeň, Mladá Boleslav a Olomouc. Porážka Vítkovic doma s lídrem z Liberce zase zajistila předkolo brněnské Kometě a Třinci.

Radost hokejistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Vítkovice - Liberec 5:6

Když po půl hodině vedli hokejisté Vítkovic na svém ledě proti Liberci 3:0, vše naznačovalo, že si domácí připíší veledůležité vítězství v boji o předkolo. Ostravský celek ale zbytek duelu nezvládl. Lídr soutěže i díky hattricku Petra Vampoly utkání otočil a nakonec zvítězil 6:5. Vítkovičtí mohli ještě vyrovnat, jenže nevyužili dva nájezdy a čeká je play-out.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/328226-vitkovice-proti-liberci-prisly-o-trojbrankove-vedeni-i-sance-na-predkolo/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Chomutov - Sparta Praha 1:3

Naděje hokejistů Chomutova, že postoupí přímo do play-off vyhasla. Piráti doma prohráli se Spartou 1:3 a na vytouženou šestku mají kolo před koncem nedostižnou čtyřbodovou ztrátu. Chomutovské může alespoň těšit, že předkolo začnou doma. Jistě druhá Sparta zvítězila už posedmé za sebou.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/328223-chomutov-nezvladl-duel-se-spartou-a-ceka-ho-predkolo-play-off/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Sparta

Mladá Boleslav - Třinec 1:0 SN

Vítězství slavil jen jeden, radost ale mohli mít na konci oba. Mladá Boleslav v důležitém utkání v boji o play-off porazila Třinec po nájezdech 1:0 a poprvé v historii slaví přímý postup do vyřazovací části. Spokojení byli i Slezané, jimž zisk jednoho bodu dal jistotu předkola.

REPORTÁŽ, SESTŘIHY A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/328207-boleslav-poprve-postoupila-primo-do-play-off-trinec-i-pres-prohru-jde-do-predkola/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Třinec

Pardubice - Kometa Brno 3:4 PP

Velký obrat, ukončení série venkovních porážek a postup do předkola play-off. Hokejisté Brna měli po střetnutí v Pardubicích hned několik důvodů k radosti. Přitom duel se pro ně dlouho nevyvíjel dobře a deset minut před koncem prohrávali o tři góly. Kometa ale čtrnáct vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnala a nakonec triumfovala 4:3 po prodloužení.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/328228-kometa-predvedla-v-pardubicich-velky-obrat-a-ma-jiste-predkolo/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Kometa Brno

Olomouc - Litvínov 4:1

V první třetině střelecky mlčeli, ve druhé se rozjeli a nasázeli čtyř branky a v závěrečné opět vyšli gólově naprázdno. Hokejistům Olomouce však povedená druhá část v duelu s Litvínovem stačila. Hanáci před vlastními fanoušky zvítězili 4:1 a díky triumfu za tři body a prohře Chomutova se Spartou si kolo před koncem základní části zajistili přímý postup do play-off.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/328218-olomouc-ma-po-vyhre-nad-litvinovem-jiste-play-off-rozhodla-druha-tretina/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Litvínov

Zlín - Plzeň 6:4

Když uvidí hokejisté Zlína v kalendáři utkání s Plzní, mohou se v poslední době těšit vždy na zisk tří bodů. Berani porazili Indiány již potřetí v řadě, když na svém ledě v gólové přestřelce zvítězili 6:4. Hlavní hvězdou utkání se stal útočník domácích Daniel Štumpf, jenž zaznamenal hattrick.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/328220-stumpf-radil-v-duelu-s-plzni-zlin-i-diky-jeho-hattricku-indiany-opet-porazil/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Plzeň

Karlovy Vary - Hradec Králové 2:4

Věděli, že mají play-off téměř jisté, hokejisté Hradce Králové si však postup pojistili. Na půdě posledních Karlových Varů triumfovali 4:2 a ukončili sérii čtyř proher v řadě. Zároveň se posunuli na třetí příčku tabulky, kde mají na čtvrtou Plzeň náskok jednoho bodu. Energie, kterou přišlo podpořit pouze 1364 diváků, což je nejméně v celé ročníku, naopak nebodovala počtvrté za sebou.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/328221-hradec-si-pojistil-postup-do-play-off-z-varu-si-odvezl-vsechny-body/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Hradec Králové

Tabulku extraligy po 51. kole naleznete zde.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy