Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kolo dna tabulky, Litvínov hraje s Pardubicemi, Vary jedou do Vítkovic

Praha - Důležité souboje, v nichž proti sobě nastoupí týmy z posledního kvarteta tabulky, jsou na programu mezi pěti zbývajícími zápasy 36. kola extraligy. Litvínov má proti Pardubicím příležitost vystřídat je na dvanáctém místě, Vítkovice s obráncem Radkem Philippem v sestavě se proti Karlovým Varům budou snažit protlačit zpět do desítky místo Třince. Utkání Litvínov - Pardubice sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a David Pospíšil.

Litvínov - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

17:00 Litvínov - Pardubice

Litvínovu stačilo osm vstřelených branek za poslední čtyři zápasy na tři vítězství. Případná výhra s Pardubicemi s plným ziskem by znamenala, že se obhájce titulu právě na Východočechy bodově dotáhne a opět o něco sníží manko na desátou příčku, která jako poslední zajišťuje účast ve vyřazovacích bojích. "Ono to samozřejmě vypadá hezky, že můžeme poskočit tabulkou, ale nám jde nyní o všechno každý zápas," řekl asistent trenéra Jiří Šlégr. Očekává zpočátku hodně opatrný hokej. "Obě mužstva jsou v podobné situaci, nedávají moc branek a i když nevím, s čím dorazí soupeř, nepředpokládám, že by přijeli s otevřeným hokejem," řekl Šlégr.

Také Pardubičtí si uvědomují důležitost nadcházející bitvy. "Snažili jsme se hodně pracovat na přesilovkách, které nám v poslední době nejdou. Víme, že tohle je klíčové utkání. Každý hráč musí být koncentrovaný na sto procent, jedině tak máme šanci na úspěch," řekl kouč Richard Král. "Litvínov má docela propracovanou obranu. Nehledě na to, kde v tabulce jsou, tohle mají zmáknuté už od minulé sezony. Hodně se jim daří při přesilovkách, při hře pět na pět moc neskórují. Střelecké dostihy to asi nebudou," shodl se Král v předpovědi se Šlégrem.

17:00 Vítkovice - Karlovy Vary

Vítkovice v případě vítězství nad Karlovými Vary poskočí do desítky. Pomoci k němu má staronová posila Philipp. Hosté se momentálně řadí k nejoblíbenějším soupeřům Ostravanů, kteří s nimi vyhráli šest z posledních sedmi zápasů. "Jsou poslední, ale náš náskok na ně je jen šest bodů. Celý spodek tabulky je hodně vyrovnaný a nikdo nemá nic jisté. Čekáme těžkého soupeře, který se dokázal nedávno prosadit proti Spartě a který se od zápasu, kdy jsme jej doma porazili 6:1, hodně změnil. Změnil i herní systém," řekl trenér Ladislav Svozil.

Karlovarský kouč Peter Oremus byl před zápasy s Vítkovicemi a Litvínovem nucen udělat některé změny v sestavě. Obranné řady opět vyztuží z marodky se vracející Bičánek. V útoku se objeví mladíci Gríger a Flek. "Jsme v situaci, která nám jasně určuje, s jakými cíli do obou utkání nastoupíme. Nesmí se opakovat výkon z Olomouce, kdy jsme měli za dvě třetiny pět střel. A musíme konečně urvat nějaké body. Hráči už jen při pohledu na tabulku musí být do zápasu dostatečně motivováni," uvedl Oremus.

17:30 Plzeň - Mladá Boleslav

Třetí Plzeň naplno bodovala v pěti z posledních šesti utkání. Povedlo se jí to jako prvnímu celku v sezoně i minule na ledě Sparty a proti Mladé Boleslavi se Indiáni po delší době představí doma. "Je třeba dál neustále sbírat body a budeme v klidu," řekl gólman Matěj Machovský. "Nesmíme usnout na vavřínech," doplnil ho obránce Lukáš Pulpán.

Mladá Boleslav má stále ročník dobře rozehraný na účast ve vyřazovacích bojích, ale pokud chce uhájit přímý postup a pozici v šestce, potřebuje po několika nepovedených výsledcích zase zapnout. "Prožíváme velice špatnou čtvrtinu. Potřebujeme v těch zbývajících čtyřech zápasech třetí čtvrtiny nutně bodovat a Plzeň bude první příležitostí," řekl kouč Marian Jelínek.

18:00 Hradec Králové - Zlín

Čtvrtý Hradec Králové naposledy v Mladé Boleslavi vydřel výhru v nájezdech, která byla teprve druhým úspěchem za posledních šest utkání. Tuto bilanci může vylepšit proti devátému Zlínu. "Žádný tým není slabší, to už v dnešním hokeji neexistuje. Každé utkání je těžké a důležité pro to, abychom byli na špici. Doufám, že nás poslední výhra nakopne," řekl útočník Roman Kukumberg.

Zlín se po vánočních svátcích probral z vleklé krize a postupně se ze dna probojoval až na deváté místo. Z posledních sedmi zápasů Berani šestkrát vyhráli a připsali si 16 bodů. "Dostali jsme se do herní pohody, hráčům se vrací i potřebné sebevědomí. Proměňujeme šance, i když herní projev ještě není zcela ideální. Hodně důležité v boji o play-off bylo naše nedělní vítězství nad Vítkovicemi," poznamenal kouč Rostislav Vlach.

18:00 Liberec - Olomouc

Zajímavý souboj čeká také vedoucí Liberec. Bílí Tygři mají za 35 kol na kontě jen pět porážek v základní hrací době a ztratili celkem 26 bodů. Z toho dvakrát prohráli s Olomoucí, která je obrala o šest bodů. "Důležité pro nás je, že jsme se po utkání na Spartě vrátili zase ke své hře," připomněl útočník Michal Birner duel, v němž tým přišel o sérii 10 výher.

Olomouc překonala krizi ze závěru roku a třemi výhrami ze čtyř zápasů se udržela v silném středu tabulky. "O nějakém receptu na Liberec se nedá mluvit. Soupeř v obou zápasech prokázal vysokou kvalitu. My jsme zápasy zvládli díky vynikajícímu gólmanovi a výborné defenzivě, což jsou věci, bez kterých proti silnému soupeři těžko obstojíte. Přáli bychom si to teď zopakovat, ale Liberec má opravdu výbornou fazonu a bude to hrozně těžké," řekl trenér Jan Tomajko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články