Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kolem HC Lev krouží plynový gigant Gazprom

Praha - Tým HC Lev, jenž se stěhuje z Popradu do Prahy, by mohl mít nového vlastníka. Podle deníku Insider jím bude společnost, kterou kontroluje ruský plynárenský kolos Gazprom a ještě jedna blíže nespecifikovaná firma. V souvislosti s tím chce Lev od nového ročníku v Kontitentální hokejové lize výrazně posílit kádr.

Radost hokejistů HC Lev
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

HC Lev zatím přes stejnojmenou akciovou společnost vlastní skupina ČKD Group, to by se však brzy mohlo změnit. O klub totiž projevil zájem Gazprom, který by do něj chtěl napumpovat více peněz a v příštím ročníku se porvat o play-off KHL. To se letos týmu nepodařilo. Klub chce angažovat hvězdy extraligy, možná do něj přijdou i někteří hráči se zkušenostmi z KHL či NHL.

Tým by mohl obohatit třeba současný trenér Sparty Josef Jandač. Šéfem střídačky by mohl být i trenér Chomutova Václav Sýkora nebo trenér Plzně Marian Jelínek. Ten se po nevydařeném semifinále play-off proti Kometě Brno rozhodl tým opustit.

Gazpromu shodou okolností šéfuje prezident KHL Alexandr Medvěděv, který o stěhování Lva z Popradu do Prahy poprvé oficiálně minulý měsíc promluvil do médií. Český svaz ledního hokeje následně působení klubu na české půdě odsouhlasil. HC Lev teď musí jen uzavřít smlouvu v pražské O2 areně. K tomu by mohlo dojít v řádu dnů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články