Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kolář doléčil zraněné rameno a těší se na první přípravný zápas

Oulu - Na první zápasy se v pátém týdnu od startu závěrečné přípravy na květnové mistrovství světa v Rusku může těšit obránce Jan Kolář. Devětadvacetiletý účastník minulých dvou šampionátů doléčil zranění ramena a ve čtvrtečním duelu v Oulu proti Finsku ho otestuje i v ostrém zápase.

Jan Kolář
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Cítím se dobře. Mám natrénováno a doufám, že rameno vydrží. Ještě to není úplně stoprocentní, ale to nebude dlouho, protože nějaká bolest tam ještě je. Myslím, že mě to ovlivňovat během zápasu nebude. Samozřejmě se už těším," řekl Kolář.

Soutěžní zápas hrál naposledy v dresu Chabarovsku na konci základní části 18. února. "Není to lehké jen trénovat a koukat na kluky, jak hrajou. Já jsem to ale bral jako fakt a připravoval jsem se. Čekal jsem na to, až mi zdraví povolí hrát. Snad to bude dobrý," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace odletěla do Finska i s uzdraveným obráncem Kolářem

Každý den se při léčbě cítil lépe. "V úterý jsem měl první trénink po třech dnech volna a vždycky je po tom volném víkendu cítit, že je v tom zranění progres. Dřív to bylo tak, že jsem byl na ledě a cítil jsem takovou dysfunkci nebo bolest. Teď jsem byl na ledě, a ani jsem si neuvědomil, že mě to rameno má bolet. Vidím to dobře," potěšilo Koláře.

Když před čtyřmi týdny začal kemp národního týmu, měl Kolář černé myšlenky. "Těšil jsem se na přípravu, že budu bojovat o místo. Přijel jsem sem a vypadalo to, že sezonu budu muset ukončit dřív. Ale nakonec jsme se rozhodli, že ještě budeme pokračovat a trenéři mi dají ještě pár týdnů navíc, abych se dal do kupy," prohlásil.

Do plné přípravy se zapojoval postupnými krůčky. "Nemohl jsem střílet ani nahrávat, ze začátku mě bolela ruka dokonce i při bruslení. Pak to povolovalo a každý týden se to zlepšovalo. Jeden týden jsem jezdil, pak už jsem nahrával, další jsem zkoušel trošku střílet. Teď už budu moct dělat na sto procent všechno," pochvaloval si zlepšení Kolář.

Při léčbě byl hodně v péči fyzioterapeuta Radovana Sakaláše. "Válel jsem se nejvíc na lehátku u Rada. Ten se mi věnoval první týdny dvě až tři hodiny denně. Pak už jsme ubírali. Teď už mi to jen zahřeje, zatejpuje a jdu na to," popisoval léčebnou kůru.

Své šance na účast na mistrovství světa nechce zatím odhadovat. "Nijak nepřemýšlím nad tím, jestli mám stoprocentní nebo padesátiprocentní šanci. Jsem tady, budu odvádět takovou práci, jakou umím. Buď se tam dostanu, nebo ne. Je nás tady teď devět obránců a nevím, kolik kluků ještě může přijet," dodal Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články