Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kolář: Dobré, ale potřebujeme se soustředit po celých 60 minut

Chomutov ‒ Obránce Jan Kolář odehrál v reprezentaci již 70 zápasů, proti Norsku však vůbec poprvé nastoupil s kapitánským "céčkem" na dresu. Premiéru slavil gólově, když v 17. minutě otevřel skóre. Český tým nakonec vyhrál 6:3. V týmu panuje spokojenost, zároveň ale i uvědomění, že hráči musí vydržet v tempu po celých 60 minut, a nejen utkání dohrávat.

Jan Kolář
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Je to čest. Jsem hrozně rád, že jsem dostal důvěru a céčko. Když to ale vezmu z druhé strany, je jedno, kdo je kapitán. Všichni hrajeme za jeden tým, táhneme za jeden provaz," řekl třicetiletý bek, který byl prý kapitánem naposledy v dorostu. "Musel jsem se proto ptát, jak rozhodčím podávat ruku. A takové věci... Spíš to ale bylo před zápasem hecování od kluků," smál se Kolář.

A hned se zapsal i mezi střelce. Velkou zásluhu na jeho čtvrté trefě v reprezentaci měl útočník Michal Birner, který jej našel křížnou přihrávkou volného na zadní tyči. "Najel jsem si do volného prostoru, celý můj gól byl o té přihrávce. Kdybych to nedostal, netečoval bych to. Michal odvedl vynikající práci," pochválil spoluhráče.

Nezáleží mu na tom, jestli byl gól hezký. "Já už si své (reprezentační) góly nepamatuju. Pro mě není důležité, jestli jsou góly hezké, protože si je stejně nikdo nepamatuje. Důležité je to číslo," podotkl obránce Chabarovsku.

Češi dokázali na úvod přípravy na MS porazit Nory i podruhé, ve středu zvítězili 4:0. "Po vyhraném zápase je vždy spokojenost, i když třeba výkon není takový, jak bychom si přáli. Každá výhra se počítá a každá je důležitá. Dvakrát jsme vyhráli a k zápasům jsme přistoupili dobře. Ale tím, jak jsme se dostali do vedení, tak nás to uspokojilo. A duely nám tak ukázaly, že bychom se měli soustředit na celých 60 minut a jen to nedohrávat," uvedl Kolář.

V dalších utkáních podle odchovance Pardubic budou muset Češi hrát s větším nasazením. "Přišlo mi, že ani nejsme takoví hladoví, že to bereme automaticky. Což není dobře. Přijdeme na led a říkáme si: 'Jo, vyhrajeme', dáme jeden gól, druhý, třetí... V klidu to dohrajeme. Na jednu stranu je super, že si věříme, ale na druhou stranu by nemělo přijít podcenění," uvažoval Kolář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články